tisdag 29 oktober 2013

Asiatisk glasnudelsallad med laxspett


Vissa rätter går att trolla fram på mindre än 30 minuter! Denna rätt är en sådan och dessutom en ny familjefavorit här hemma. 5-åringen utlåtande: ”Jag kan inte ens med ord säga hur gott det här är!” Där hör ni! Jag är mäkta stolt över denna egenkomponerade nya favorit! Spana nu in detta busenkla recept, gräv fram matpinnarna och lyxa till med lite asiatiskt!

Glasnudlarna hittar du i asiatiska hyllan och de är gjorda av mungbönsmjöl. Övrigt på ingredienslistan känner du säkert igen!

Asiatisk glasnudelsallad med laxspett, 4 portioner

100 gram (1 paket) glasnudlar
500 gram laxfilé
½ gurka till servering
Lite strimlad purjo eller vårlök att dekorera med

Marinad ( ½ till salladen ½ att penslas på laxspetten):
½ dl TAMARI soyasås (glutenfri)
½ dl sweet chili
2 msk vatten
2 msk olja
Skalet och saften från 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
½ skivad spansk peppar
1 kruka koriander hackad


Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden. Ta undan hälften till glasnudelsalladen. Skiva laxen i tunna skivor och trä på dubbla grillspett. Pensla hälften av marinaden på laxspetten och lägg spetten i en oljad ugnsform. Tillaga i ugn på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills laxen är färdig.
Koka under tiden upp vatten till glasnudlarna. Lägg i glasnudlarna i kokande vatten, ta kastrullen från spisen och lägg locket på. Låt stå vid sidan om spisen i 3 minuter. Häll av vattnet och spola av nudlarna i kallt vatten. Häll av nästan allt vatten, men lämna lite kvar. Häll över den resterande marinaden över glasnudlarna, blanda allt och portionera upp i skålar. Toppa med lite finstrimlad vårlök eller purjo. Lägg på laxspetten och servera med gurkstavar. 

4 kommentarer:

  1. Det var inget dåligt betyg minsann!
    Min svägerska från Thailand gör ofta underbara rätter med glasnudlar, så gott.
    Kram Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag kan tänka mig! Vilken lyx att få bli bjuden på det!

      Radera
  2. Mmm, säg lime och koriander och jag är hooked... :) Tack för recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men eller hur, det är ju så sanslöst gott!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.