torsdag 31 oktober 2013

Läskig middagsbjudning - 7 sista minuten-tips!


”Höstfest heter det – inte Halloween”, försökte jag övertyga barnen eftersom jag inte är någon fantast av monster, häxor, ja allt det där som florerar såhär års. Jag är ju en fantast av vackra och fina saker. Men jag gillar småbusiga saker, så jag tog mig an att ordna en läskig middagsbjudning för barnen. Alla tips har jag hittat på Pinterest – vilket ställe! (Akta er, man blir beroende!) Jag bestämde mig redan från början att det inte blir något bak och avancerat men det här tog ju ändå dryga timmen att trolla fram, speciellt när man som jag inte kan låta bli att hänge mig åt femtielva saker. Mina plockmatsfantaster var så lyckliga och nöjda, och länsade faten förutom en liten mandarinpumpa, som ingen orkade trycka i sig.

Här nedan kommer allt på läskiga buffén med tillhörande korta beskrivningar. Kanske behöver någon lite sista minuten tips. Då kan man välja något av dessa. Inget är speciellt avancerat!


Ha nu en riktigt fin kväll! Vi är lediga imorgon med sönerna, så jag hoppas ju på en liten sovmorgon!


Förrätten bestod av "Blodiga plåster" - Färskost (mjölkfri) mellan två skivor Finncrisp, färskost på toppen tillsammans med rödvinbärsgelé. 


Till varmrätt serverades "Avhuggna fingrar" - Kokt wienerkorv med mandelnagel nedstuckna i ketchup. 


Korven (eller jag menar fingrarna) fick sällskap av "Svarta maskar och spindelnät" - Svart pasta färgad med bläckfiskbläck, spindelnätsmönstret är gjort med majonnäs. 


Middagsdrycken var "Mumien" - En tetra Mer inlindad i frystejp och med små figurögon. 


Till efterrätt: "Munnar", "Mini-pumpor" och "Spindlar"


"Munnarna" är gjorda av äppelklyftor med mini-marsmallows emellan. Jag använde kristyr för att "klistra" ihop marshmallowsen mellan äppelklyftorna.
"Minipumporna" i sin tur är söta skalade satsumas med en liten gurk-stjälk. 


Och till sist "spindlarna" som är gjorda av Oreo-kakor, snören-godisar till ben, minimaränger till ögon och lite lakrits till pupiller. 


Vi vuxna vågade inte äta av den läskiga maten, så för oss blev det lammkotletter, potatisgratäng och lite stekta grönsaker.

10 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk Höstfest! Förstår att barnen var överlyckliga! Ha en bra fortsatt helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord Kjersti! En riktigt fin helg önskar jag dig också!

      Radera
  2. Hihi, så många kul idéer! Det är vid årets högtider man önskar allra mest att man hade små barn i sin närhet, så man hade en anledning till att busa lite. Känns inte riktigt okej att laga busig mat till mig själv, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, barn tillför ju absolut något alldeles speciellt till högtiderna, mening tror jag! Ja, och barnasinne har vi vuxna ju också! Du måste låna ett gäng barn och ordna en busig middag!

      Radera
  3. WOW vad roligt.. jag hade velat komma på höstfesten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inbjudan måste ha försvunnit i posten ;-)

      Radera
  4. Kammottavaa mutta naurattavaa:)Hyvää viikonloppua teille<3

    SvaraRadera
  5. Så himla mycket roligt! Det här måste jag komma ihåg till nästa års Halloween. Tack för tipset om Pinterest. :-) /Anna J

    SvaraRadera
  6. Visst är det kul att fixa temafester/-middagar! Så mycket fint du fixade till barnen. Plåstrena måste jag göra nästa gång. Men vilka fegisar till vuxna, ha ha...

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.