onsdag 7 november 2012

Tävla och vinn choklad! Jag firar 1/2-miljonen!Ni förgyller mina dagar som mat- och bakbloggare! Tack!
Jag ordnar en liten tävling som ett litet tack till er för att ni följer bloggen (som nu har passerat 1/2 miljon sidvisningar, 350 000 besökare och har över 350 gillare på Facebook!

Vinsterna (märks det att jag älskar choklad) :
Vinst 1Fazer julchoklad, 300 gram. Mjölkchoklad med frukt, pepparkakor och mandel.
Vinst 2 -Fazer mörk choklad med mandel och päron, 250 gram
Vinst 3 - Ett kit bestående av en Muminmamma-disktrasa,
chokladbiten Fazerina (tryffelfylld mjölkchoklad från Fazer)
samt ett rör grovmalen kardemumma.
Vinst 1
Vinst 2
Vinst 3

Både vinsterna och portot bekostar jag själv utan sponsorer! Vinsterna är inhandlade i Finland och på Finlandsbåten. Jag har försökt att välja vinster, som förmodligen inte är lika enkla att få tag i, i Sverige.
Det hade ju känts roligare att bara lotta ut sakerna, men det sätter tyvärr lotterilagen stopp för, därav en tävling.

Så här deltar du i tävlingen:
 • Berätta om du någon gång har tillagat/bakat något efter ett recept från min blogg? I så fall vad? 
 • Skriv vilken av vinsterna ovan du vill vinna.
Skriv dina svar i en kommentar till detta inlägg. Du har lika stor chans att vinna oavsett om du har testat ett recept eller inte.Vilka vinsterna är ser du här ovan. Man kan vinna max 1 vinst per person. 

Du kan tävla tom söndagen 11 november kl. 20:00 2012. Därefter korar jag 3 vinnare som vinner varsin vinst, och publicerar dem här på bloggen. Om vinnarna angivit e-postadress/bloggadress, försöker jag även kontakta dem på det sättet. Max 1 tävlingsbidrag per person.

Lycka till! 

26 kommentarer:

 1. Jag har provat en hel del från din samling.Bland annat detta:Baconlindade kycklingfiléer med romanticatomater, mozzarella och basilika.
  Supergott verkligen.Och om jag skulle vinna vill jag gärna ha sista kitet,disktrasan med muminmamman var ju så söt :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har provat en hel del av dina recept :) Ett återkommande recept som jag använder är svärmors rutor, en stor favorit hos oss. Också maträtter har jag lagat som den goda krämiga tacogratängen och baconinlindade kycklingfileerna, mums vad gott.
  Ifall jag vinner vill jag gärna ha kit nr.3, det som innhöll disktrasan med muminmamman har nämligen en 2-åring vars stora favorit är mumin :)

  SvaraRadera
 3. Jag har prövat lite smått & gott från din blogg, nu senast din butternut soppa med ingefära o morot. Har länge funderat på att pröva pumpa ( har mest sett de som dekoration...) men denna soppa var ju fantastisk! Härligt med uppiggande ingefära. Stort tack för en otroligt inspirerande blogg! Ser fram emot julens recept! Skulle jag ha turen att vinna vill jag gärna ha det första kitet, med julchokladen. Julälskare som jag är!

  SvaraRadera
 4. Nej jag har inte provat något recept ännu men sparat en del bl.a blåbärslängd med marsan som ligger och väntar på att tillagas:)
  Vinst nr 3 lockar mig mest :)

  SvaraRadera
 5. Så gulligt av dig som ordnar en sån här tävling, riktigt kul och grattis för viss är det roligt när man ser att andra uppskattar det gör! Jag har testat flera saker från din blogg, nu senast var det krusbärssylten som blev supergod. Har en hel del från din blogg på min "att-göra-lista" också:)

  Jag har lite svårt att bestämma mig vad jag helst skulle vilja ha om jag vann, velar mellan 1 och 2. Älskar allt som har med jul att göra, smaker och dofter. Samtidigt som 2:an också låter riktigt spännande och gott. Skulle i alla fall bli riktigt glad för vilket som!

  Kram:)

  SvaraRadera
 6. Jag har gjort karelska piroger efter recept och förklaring på din blogg. Blev så glad över beskrivningen för jag hade fått för mig att det var svårt att göra dessa ljuvliga läckerbitar! Tack vare ditt recept och dina bilder så fick jag till dom, det var inte svårt även om min första omgång inte blev så fina! Jag har gjort det flera gånger och när jag äter dom så påminns jag om alla somrar jag var i Finland hos mormor och morfar. Om jag har turen att vinna så är vinst nummer 1 den jag är mest nyfiken på.
  Kram Kati
  stickanu@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Jag har inte lagat något från din blogg, men inspireras mycket :) Jag gillar när du har finska bakverk/mat för det är ju något jag också har på min blogg! Vinst nummer1 skulle jag välja om jag vann! Tack!

  SvaraRadera
 8. Jo! Flera saker men vitchokladkladdkakan med lime är min favorit. Vill gärna vinna nr 1

  SvaraRadera
 9. Jag har också bakat efter flera utav dina recept men det som blev mkt uppskattat här var philadelphiabullarna. Gjorde dessa till ett inredningsparty som jag hade, slurp sa det så var de slut ;)
  Om jag vinner så önskar jag väldigt gärna att få Vinst nr 1

  SvaraRadera
 10. Hej1 Vad kul att du hittar på detta, jag gillar din blogg och att få inspiration härifrån. Svärmorsrutor har verkligen gått hem här på jobbet men det jag använder mig allra mest utav är den finska vetedegen. Har alltid gjort kalljäst vetedeg innan men gör nu enbart den finska varianten som uppskattas otroligt bland alla våra fikagäster. Skulle jag vinna är jag intresserad av vinst nr 2. Tack för all insperation.

  SvaraRadera
 11. De flesta kladdkakorna har jag provat! Så gooooda!

  SvaraRadera
 12. Jag har bakat dina Philadelphiabullar och de blev "svinigt" goda och efter att ha bakat dem åt föräldrar och svärföräldrar så går receptet som en löpeld nu. Även på vår egen blogg är detta recept välbesökt. Tack för all inspiration du ger mig/oss!

  Vinst nr 2 skulle jag inte säga nej till!

  SvaraRadera
 13. Hej! Jag har inte provlagat något ännu men har fått mycket inspiration och gillar din blogg så jag tittar in här då och då :-)
  Jag skulle helst vilja vinna vinst nr 3, supersöt disktrasa och chokladen lät rikigt läcker!

  SvaraRadera
 14. Grattis till alla härliga besökare och sidvisningar, du har så fin blogg med många härliga recept så det är du verkligen värd :)

  Vinst nr 1 skulle jag tycka var riktigt smarrig :)

  SvaraRadera
 15. Jag vill börja med att tacka för en riktigt fin blogg! Jag kikar in och inspireras dagligen. Har testat många recept, bla. wienerbullar och chocholate chip cookies som jag bakat flera gånger. De är alltid lika uppskattat att bjuda på. Om jag vinner skulle jag gärna vilja ha vinst nr 3.
  /Anna-Maria

  SvaraRadera
 16. Grattis till alla läsare, de förtjänar du med din jätte fina blogg! Fint av dig att dela ut vinster! lämnar möjligheten till alla andra läsare vinna priserna, då de räcker att jag får då och då ta del av och smaka alla dina goda mat och bakverk! Kram

  SvaraRadera
 17. Tack för din inspirerande blogg som ligger precis rätt nivå av matlagning för mig. Frostrosor är det första jag klickar mig in på när jag vill ha lite ideer och recept så jag hoppas verkligen du orkar fortsätta blogga (saknade dig mycket månaderna du nästan inget skrev).
  Det absolut smaskigaste jag lagat är den blåbärsfyllda vetekransen med kardemummalyx, och alla som blivit bjudna på den är lika imponerade, det har blivit många receptkopior på den. Om jag vinner vill jag helst ha paket nr 3.
  MVH
  Åsa S

  SvaraRadera
 18. Helena i Uppsala
  Det är första gången jag är inne på din blogg, så nej. Jag har nyligen provat en matkasse och upptäckte då att jag faktiskt kan laga mat! Med bra recept, men ändå. Och att någon sett till att alla ingrdienser finns. Så nu kanske jag kan ge mig i kast med dina recept. Vanligen består min matlagning av det jag råkar ha i kylskåp och skafferi och det är aldrig mycket så rätterna blir begränsade.
  Julchokladen verkar godast för jag gillar inte mörk choklad.

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Jag hittade din blogg för ca 1 månad sen och den är verkligen superläcker. Har spanat in den smarriga morotskakan ett tag och tänkt att den vill jag testa.Idag var det min tur att ha fredagsfika på jobbet så igår efter jobbet var det dags att baka. Receptet var enkelt att följa och den blev hur bra som helst. Jag fick massor av beröm för den. Jag har bakat morotskakor tidigare men inte hittat något bra recept förrän nu....Den blev verkligen jättebra, jag är så nöjd. Tänkte nog baka en imorgon också och bjuda mina föräldrar på. Om jag har turen att vinna så önskar jag vinst nr 2.
  Mvh Anna J

  SvaraRadera
 20. Det som jag kommer på just nu är morotsmuffins.
  Har varit inne på din blogg ett flertal gånger och fått mycket med inspiration.
  Om jag skulle vinna så vill jag helst vinna vinst 1.
  Tack för en trevlig blogg
  Hälsningar
  Mimmi

  SvaraRadera
 21. Googlade mig egentligen fram till receptet på dina philadelphia-bullar, men har inte hunnit baka dem ännu, eftersom precis hittat dem.

  Nr.1 vore kul.

  Mvh Eva

  SvaraRadera
 22. Jag använder alltid ditt recept på risgrynsgröt i ugnen :) Bästa-spara-frustration-i-jul tipset någonsin!

  Vinst nummer 1 vore roligt :)

  SvaraRadera
 23. Malin elisabeth Hellman10 november 2012 kl. 21:41

  Vilken rolig fråga! jag kommer ALDRIG (STOR betoning på ALDRIG) glömma det första receptet jag tillagade från din blogg, pastasås med lax och spenat! jag hade precis flyttat hemifrån, haft sönder balkongdörren redan på inflyttningsfesten, hade handlat upp hela studielånet på IKEA och behövde låna pengar av mina föräldrar för att ha råd med reparation. Jag kom på den briljanta idéen att bjuda över dem på middag för att maxa mina chanser till lån men för en som aldrig tidigare brytt sig om eller ens lagat ordentlig mat blev det en riktig utmaning. Googlade lite recept, fann pastareceptet, hamnade på din blogg och här har jag varit kvar sen dess (lite mindre än 2 år!). Du är en av dem matbloggare som smärtfritt har hjälpt mig att gå från nudlar till mat utan att behöva svettas allt för mycket ;)ojoj, nu blev det långt men det var så roligt att svara på just denna fråga! tack för världens bästa matblogg! Om jag har turen att få vinna så skulle 3:an vara rolig! KRAMAR (ps, jag fick låna pengarna ;))

  SvaraRadera
 24. Åh denna härliga blogg med dina suveräna ofta lätta o finurliga recept!!!!!! jag har bakat/lagat många av dina, så det är nästan svårt att välja men om jag ska ta ett så får det bli philadelphia bullarna. Så otroligt goda o så enkla!!!! Bakade dessa o tog med till jobbet, jag jobbar natt på en förlossningsavd. De gick åt med en strykande åtgång o alla ville ha receptet. Tror du fick många besökare på din blogg efter den natten :))) Skulle jag ha sån tur att just jag vinner så vill jag gärna prova vinst 2. Tack för mycket inspiration!!!! snacka om att jag är ute i sista minuten:)))

  SvaraRadera
 25. Hurjasti Onnea suuren kävijämäärän johdosta!Halaus<3

  SvaraRadera
 26. Tusan också att man inte såg detta!
  snyft... men tack för tipset om vad som ska letas efter i chokladhyllan! :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.