tisdag 6 november 2012

Mitt pannkaksreceptHej ut i tisdagskvällen!

Hoppas er vecka kickat igång bra!

Jag fick en bloggkommentar från en läsare med en vädjan om ett pannkaksrecept. Hon efterlyste hur jag gör mina pannkakor! Ja, klart att jag delar med mig och lägger upp receptet här på bloggen. Jag har för mig att jag lade upp det i början av sommaren, men det kommer här i gen, på önskemål från just dig!

När man gör dessa pannkakor är tanken att man låter smeten svälla ett tag, minst 30 minuter men det går bra över natten också. Vill man istället grädda sina pannkakor på en gång får man tillsätta en extra deciliter vetemjöl! Det som händer annars är att pannkakorna inte håller ihop, utan trasas sönder. 

Lycka till med pannkaksgräddningen!

Pannkakor, cirka 4 portioner

1 liter havredryck (eller mjölk)
4 ägg
1 ½ tsk salt
2 tsk socker
4 dl vetemjöl (cirka 1 dl extra vetemjöl om man inte orkar låta smeten svälla)
3-4 msk olja eller flytande margarin (det går även bra att smälta lite smör eller margarin och hälla i)

Häll upp hälften av vätskan i en degbunken. Knäck i äggen, tillsätt salt och socker. Tillsätt därefter vetemjölet och vispa ihop tills smeten blir slät. Tillsätt först därefter resterande vätska och oljan. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter innan gräddning (obs! Om du vill hoppa över svällningen behöver du tillsätta mer vetemjöl). Grädda frasiga pannkakor, helst i gjutjärnspanna. Använd smör, margarin eller flytande margarin till gräddningen.

4 kommentarer:

  1. Mmmm, så gott. Blir ju sugen på pannkakstårta när man ser högen:)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Oj, så sugen på pannkaka jag blev. Det får jag nog göra nån dag. Jag brukar inte göra det, det är liksom mormor och morfars "jobb". Min tisdag har varit jättebra! En skön känsla :)Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Det var jag som frågade, tack så jätte jätte mycket. Ska prova det där! Såg otroligt gott ut.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.