söndag 4 november 2012

Mat och souvenirerSöndagkväll har det hunnit bli! Hoppas ni haft en fin helg! Många tända ljus ute i landet kan jag tänka mig!

Mataffären.se
Ikväll har jag lagt en beställning hos mataffären.se för första gången. Imorgon får vi se hur det fungerar att få maten hemlevererad och om det funkar för vår familj. Jag hoppas att det ska spara oss lite tid i dessa bråda tider. Jag klockade och upptäckte att det tog cirka 30 minuter att lägga beställningen och då hade jag skrivit en lista innan. Känns ju konstigt att sitta i sovrummet att handla. Imorgon får vi väl se vad vi tycker om varorna som vi får hem.

Finland - restaurangmat och souvenirer
I helgen har vi varit i Finland. I torsdagskväll åt vi middag på båten och jag försökte lägga upp bilder till er via bloggens sida på Facebook. Dock lyckades jag inte, så ni får här ett litet bildgalleri på det och lite Finlandsshopping, så gott som helt och hållet är snask-betonad.
Jag vill betona att vi inte avser att trycka i oss allt själva (dock vet man aldrig, hehe), inte heller öppna godisaffär här hemma i Sverige. Men det stundar ju jul och man ska iväg till höger och vänster och besöka släkt och vänner. Då brukar Fazer vara en tacksam gåbort-present. Godare choklad finns ju inte!

Och så lite tävling... 
I början av veckan kickar jag igång en tävling för att fira att bloggen passerat en halv miljon sidvisningar och att ni är de bästa läsarna! Och vinster till tävlingen plockar jag bland chokladen tänkte jag. Godsaker som är lätta att skicka och lätta att tycka om! Vad tror ni?

Nu får ni ha en fin kväll!


Närproducerade kalla delikatesser till förrätt.
Rensteken med svampmoussen (till vänster i bild) hörde till favoriterna. 

Grillad bogbladsstek av Ibéricogris med selleritimbal, svampkroketter 
och timjansmaksatt bearnaisesås
Köttet var riktigt fint och gott, liksom selleritimbalen. 
Tyvärr saknade rätten balans. Jag hade gärna tagit något sötsurligt till,
 kanske en sockersaltad rödlök t.ex. 

Min 4-åring ville att jag skulle fota hans efterrätt.
Det händer rätt så ofta hos oss att han ber mig fota maten
om jag inte plockat fram kameran.
Ibland försöker jag att förklara att all mat fotar man inte,
att ingen vill se vår stekta falukorv med stuvade makaroner,
fast det är så in i bomben gott! 

Hjälp vilken shoppingskörd! 

Här är en del godingar, som nog inte säljs i Sverige. 

Den ljuvliga julchokladen finns både som kaka och som pralin. 

Jag köpte också två ljuslyktor i Iittalas fina serie Kastehelmi.
Jag har ett 3-våningskakfat i samma serie och färg. 

9 kommentarer:

 1. Så mycket gott du inhandlat. Den där Fazerchokladen hade jag inte tackat nej till!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh finns den även som pralin julchokladen.. de fanns de inte än när vi var på båten.. så gott! Dock för mig blir de ju "bara" pepparkakschokladen då de är äpple i julchokladen.. Fazer choklad är ju helt enkelt bäst!

  Alltid lika kul att se din shopping efter resor, mycket gott finns de med och inspirerar! Hoppas ni får en fantastisk vecka!

  kram

  SvaraRadera
 3. åh va mycket ni handlat,mmm skulle gärna ha allt de hemma,vi skulle nog äta upp allt själv såna gottegrisar vi är
  tävling är alltid kul

  SvaraRadera
 4. Åh, härligt! Kastehelmi är så fin serie, fast jag vill ha den i bara transparent glas tror jag... Assietterna är sååå fina!
  Den där julchokladen måste jag ju se till att få tag på och smaka, synd att man inte åker färja så ofta!
  Stort grattis till så många sidvisningar men så har du en av de trevligaste bloggarna!
  Kramar och önskan om en trevlig vecka!

  SvaraRadera
 5. Åh, åh, fazer är bäst! Da capo, jim, fazerina, ja allt på bilden är ju bara så gott :)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig helg ni har haft!! Och en massa godsaker :) Fazer har vansinnigt god choklad!!
  Sv: Kul att höra att fler har det lätt kaosartat i bilen, men mysigt ändå :) Det där med upprop var skoj!
  Ha en skön måndag!

  SvaraRadera
 7. Men åh vad mycket gott och såklart måste man fotografera deras mat också :)

  Ha en skön måndag. lena från Make Ahead food

  SvaraRadera
 8. Men åh vad mycket gott!
  Lena från Make Ahead food

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.