torsdag 15 november 2012

Pesto- och mozzarellagratinerad fläskfilé med tomaterDet är inte så ofta jag gör något på fläskfilé. Men den här gången gjorde jag det, och så gjorde jag det väldigt lätt för mig. Det är också då det brukar bli som godast.
Fläskfilé, tomater, pesto och mozzarella, lite salt och peppar. Svårare än så behöver det inte bli om man är trött och vill äta gott snabbt och smidigt.

Nu är det snart helg! Så jag passar väl på att önska en bra start på veckoslutet!
Under helgen kan ni följa mig på bloggens Facebooksida www.facebook.com/Frostrosor 

Pesto- och mozzarellagratinerad fläskfilé med tomater

1 fläskfilé
1 mozzarella
1-2 tomater
½ dl pesto (jag hade hemgjord mandelpesto, men det går lika bra med köpt pesto)
Salt och peppar

Putsa fläskfilén och skär den i tournedos (3-4 cm tjocka bitar). Lägg tournedosen i en smord form. Salta och peppra. Skiva tomat och skär osten i bitar.  Klicka på pesto på varje köttbit. Lägg sedan på en tomatskiva och avsluta med mozzarellaosten. Gratiner i ugn på 175 grader tills fläskfilén når en innertemperatur på 68 grader. Det tar cirka 20 minuter. Du kan också skär köttet i tournedos och sedan bryna i panna innan du lägger på toppingen men det orkade inte jag göra den här gången. Servera med pasta och en sallad.
10 kommentarer:

 1. Åh vad gott det ser ut! Ostigt och krämigt! Helt i min smak!

  SvaraRadera
 2. Det blir vår fredagsmiddag idag! Så gott och enkelt det verkar! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Mmm vad gott!!
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 4. Såg otroligt gott ut men jag tycker man får en koksmak om man inte bryner köttet först lite.
  Eller hur gör du?

  trevlig helg!
  Lena från make Ahead Food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tidigare ångat fläskfilé och jag tycker att den får en fin och mjäll smak. Men smaken är som baken. Bryna ska man ju göra om man vill trolla fram smakerna riktigt ordentligt!

   Radera
 5. ja älskar fläskfile,speciellt i potatisgratäng,absolut de godaste ja vet. och sen brukar ja även ha i ugnen o äta med rödvinsås med potatisgratäng..mmmm nu blev ja allt sugen

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.