Idag blir det äntligen ett middagsrecept på bloggen sedan.
Ni ska inte tro att vi lever på fikabröd här i huset även om den senaste tidens recept här på bloggen antyder det. Däremot har vi ätit en
del klassiker och gamla favoriter till middag, sådant som ni redan tidigare fått recept på.
Det kan behövas lite tips på vad man ska hitta på med en bit
fläskkarré. Nu hittade jag ett recept på karrégryta på Icas hemsida . Det som
lockade var katrinplommonen och äpplen. Det blir ju lite som klassisk plommonspäckad helstekt
fläskkarré men snabbare. Och betyget! Dundergott! Det här är smidigt, goda
smaker, enkelt att laga och gott. Under tiden som potatisen kokar, blir grytan
klar.
Våga testa! Jag har modifierat orginalreceptet, ni hittar
min variant här nedan.
Gryta med fläskkarré, katrinplommon och äpplen, 4-6
portioner
700 gram benfri fläskkarré i bit
1 tsk honung
15 katrinplommon
1 gul lök
1 tsk maizena majsstärkelse
3 dl Oatly iMat (eller matlagningsgrädde/vispgrädde)
1 dl vatten
½ buljongtärning
1 msk soja
1 rött äpple, gärna svenskt
Salt och peppar
Strimla köttet och bryn det i en gryta/panna i omgångar.
Salta och peppra och ringla honungen över köttet. Klyfta löken och lägg ner
tillsammans med köttet. Rör ihop majsstärkelse och grädden, häll över i pannan.
Tillsätt även vatten, buljongtärning, soja och katrinplommonen. Lägg på locket
och låt puttra på svag värme i 10 minuter. Klyfta under tiden äpplet (du
behöver inte skala det men kärna ur det). Lägg äppelklyftorna ner i grytan och
låt koka ett par minuter till. Servera med kokt potatis och gelé.
Fläskkött och katrinplommon är ju så gott tillsammans! Jag gjorde en gryta på det för ett tag sen men hade inte äpplen i utan rosmarin. Det låter gott med äpplen också! Såna här recept gillar jag, härligt med middagstips! :)
SvaraRaderaJa, karré köper jag aldrig för jag vet inte vad jag ska göra med den. Tyvärr går nog inte denna grytan hem hos min sambo med katrinplommon men jag skulle älska den!
SvaraRaderaLåter värmande gott det här! :)
SvaraRaderaDet här lät osm en rätt helt i min smak. Jag älskar att använda frukt i matlagning. Plommon däremot var något nytt. Kul!
SvaraRadera