tisdag 13 november 2012

Fläskkarrégryta med katrinplommon och äpple



Idag blir det äntligen ett middagsrecept på bloggen sedan. Ni ska inte tro att vi lever på fikabröd här i huset även om den senaste tidens recept här på bloggen antyder det. Däremot har vi ätit en del klassiker och gamla favoriter till middag, sådant som ni redan tidigare fått recept på.

Det kan behövas lite tips på vad man ska hitta på med en bit fläskkarré. Nu hittade jag ett recept på karrégryta på Icas hemsida . Det som lockade var katrinplommonen och äpplen. Det blir ju lite som klassisk plommonspäckad helstekt fläskkarré men snabbare. Och betyget! Dundergott! Det här är smidigt, goda smaker, enkelt att laga och gott. Under tiden som potatisen kokar, blir grytan klar.

Våga testa! Jag har modifierat orginalreceptet, ni hittar min variant här nedan.

Gryta med fläskkarré, katrinplommon och äpplen, 4-6 portioner

700 gram benfri fläskkarré i bit
1 tsk honung
15 katrinplommon
1 gul lök
1 tsk maizena majsstärkelse
3 dl Oatly iMat (eller matlagningsgrädde/vispgrädde)
1 dl vatten
½ buljongtärning
1 msk soja
1 rött äpple, gärna svenskt
Salt och peppar

Strimla köttet och bryn det i en gryta/panna i omgångar. Salta och peppra och ringla honungen över köttet. Klyfta löken och lägg ner tillsammans med köttet. Rör ihop majsstärkelse och grädden, häll över i pannan. Tillsätt även vatten, buljongtärning, soja och katrinplommonen. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i 10 minuter. Klyfta under tiden äpplet (du behöver inte skala det men kärna ur det). Lägg äppelklyftorna ner i grytan och låt koka ett par minuter till. Servera med kokt potatis och gelé. 

4 kommentarer:

  1. Fläskkött och katrinplommon är ju så gott tillsammans! Jag gjorde en gryta på det för ett tag sen men hade inte äpplen i utan rosmarin. Det låter gott med äpplen också! Såna här recept gillar jag, härligt med middagstips! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, karré köper jag aldrig för jag vet inte vad jag ska göra med den. Tyvärr går nog inte denna grytan hem hos min sambo med katrinplommon men jag skulle älska den!

    SvaraRadera
  3. Det här lät osm en rätt helt i min smak. Jag älskar att använda frukt i matlagning. Plommon däremot var något nytt. Kul!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.