fredag 14 januari 2011

Edamer- och prosciuottofyllda quesadillas till kvällsmål

Vi åt dessa till kvällsmål och de är lite variation till varma mackor. Det går dessutom snabbare att värma upp en stekpanna än ugnen! Fyllningen bestämmer var och en själv. En klassiker innehåller nog cheddar och jalapenos. Men jag använde edamer, proscioutto och ett stänk oregano. Jag skriver inga mått men grunden är ett tortillabröd i botten, ost, annan fyllning, mera ost och sedan ett lock av ett till tortillabröd. Trevlig helg!

Edamer- och prosciouttofyllda quesadillas

Tortillabröd
Ost, t.ex. edamer eller cheddar
Proscioutto
Oregano


Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Riv osten och strö den över ett tortillabröd. Lägg på proscioutto, strö över oregano och strö över ännu mer ost. Avsluta med att täcka med ett tortillabröd. Lägg ner quesadillan i stekpannan, låt brödet bli varmt tills osten smält, vänd emellanåt. Ta upp quesadillian och skär den i bitar. Serveras som den är eller med någon dip, t.ex. aioli.

6 kommentarer:

  1. Detta är en av våra stora favoriter bland tapasrätter. Jag har i lite vad vi har hemma. På sommaren när vi lägger dem på grillen kan mer matiga saker som potatis och grönsaker åka i.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Låter gottigt, perfekt till plockmaten.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  3. Quesadillas är dessutom helt klockren att servera till soppa tycker jag, då känns en enkel lunch helt plötsligt riktigt lyxig :)

    SvaraRadera
  4. Remsan: Mmmm.. kokt potatis... måste testas! Att vi inte har kall potatis i kylen!

    mikaela: Visst gör det!

    Mårtenssons kök: Ja, det är ju det!

    Anna: Bra tips, istället för en varm macka som det ofta blir här!

    Ovanligt Gott: I min också!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.