torsdag 25 juni 2009

Pastasallad med pesto, soltorkade tomater och oliver


Den här pastasalladen slänger du snabbt ihop till middagen nu när det är så varmt. Det går bra att servera salladen som den är eller tillsammans med lite lufttorkad skinka eller grillat. Salladen baseras på ingredienser som jag nästan alltid har hemma. Jag har inga mått i receptet eftersom jag slänger ihop salladen beroende på vad jag är extra sugen på!

Pastasallad med pesto, soltorkade tomater och oliver
Pasta penne
Soltorkade tomater
Kalamata oliver
Pesto (i det här fallet hemlagad mandelpesto)
Parmesan
Basilikablad
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Koka pastan enligt instruktion. Skölj av den och häll upp i en skål. Strimla de soltorkade tomaterna, kärna ur oliverna och hacka de och rör ner bland pastan tillsammans med några matskedar pesto. Riv i en näve parmesanost och en näve basilikablad. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar. Rör om igen!
Servera med en dressing gjord på creme fraiche och pesto!

4 kommentarer:

  1. Ljuvlig italiensk pastarätt, mmm sugen blir jag :)

    Jo jag jobbade 4 månader i Tromsö förra året, 45h/ v på en restaurang med lasagne, subsmackor, pastasallad,bakad potatis, matpaj med mera.
    Det var roligt, norskar är härliga oftast hihi glada typer & det är ju fruktansvärt vackert där med alla berg & dalar :)

    Hoppas du har en härlig fredag!

    SvaraRadera
  2. å så gott- låter som en perfekt sommarlunch!

    SvaraRadera
  3. Pastasallad i olika varianter går alltid hem.

    Du måste testa citronsorben, ljuvlig!

    SvaraRadera
  4. Ta & baka den, för den var en 10-poängare! Ljuvlig chokladsmak blev det med Anthon Berg i :)

    Hoppas du också haft en riktigt härlig & solig helg :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.