tisdag 23 juni 2009

Barnsnittar


När jag nämner barnsnittar så tror de flesta att jag talar om små aptitretare avsedda för barn. Om även du tänker på sådana snittar, tänker du fel! Detta är kaksnittar vi pratar om! Spröda, underbara kaksnittar med crunch både på ytan och i botten. Crunchet på botten får man till genom att bröa formen med strösocker istället för ströbröd! Receptet har jag fått av svärmor och min man blir överlycklig varje gång han äter dessa. Han är uppvuxen med barnsnittar och de görs alltid till kalas. Och midsommar var ett perfekt kalas att äta de på! Fatet länsades fort, bara smulor kvar!


Barnsnittar

2 ägg

3 dl strösocker

100 gram smör

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao


Strössel


Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör det sedan ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner även dessa. Smöra och sockra en fyrkantig ugnsform (i storlek som en halv långpanna). Häll ner smeten och strö över strössel på kakan. Grädda kakan på 175 grader i 25-30 minuter.

5 kommentarer:

 1. Det där receptet ska jag spara ! :)

  SvaraRadera
 2. Så gott! Kan tänka mig mig att det blir riktigt gott att bröa med socker.

  SvaraRadera
 3. Låter gott! Måste prova!

  //Linda

  SvaraRadera
 4. Men varför heter de barnsnittar?

  SvaraRadera
 5. wilanand: Jag vet faktiskt inte men jag har funderat och tror att strösslet är "barnsligt" och därav namnet. Ska höra med svärmor när jag pratar med henne nästa gång.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.