Dessa långpannerutor heter kort och gott: RUTOR! Det är inte jag som har döpt de, vet inte vem som gett de det kreativa namnet, men receptet har jag fått av min svärmor. När man läser receptet så verkar det inte mycket för världen. Det är dock dumt att låta sig vilseledas av den enkla ingredienslistan och därför inte provbaka dessa. Rutorna är nämligen farligt goda!
Rutor
5 ägg
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
Lite kallt vatten
Dekoration efter önskemål; t.ex. strössel, non-stop, kokos
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i ägg/sockersmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och rör sedan försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i en smord stor långpanna (svart) och grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Smält smöret till glasyren och rör ner florsockret. Vispa kraftigt och spä ut med någon matsked kallt vatten. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och dekorera om du vill. Skär kakan i bitar.
Tips!
Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna!
Men oh så god! Underbart med den där frostingen på!
SvaraRaderaGlasyr, frosting & krämer gör så mycket gott med en kaka :)
Kanske är en sån där lurig kaka, när man väl sätter tänderna i den så är man fast...
SvaraRaderaÅh, vilken härligt färgglad kaka, ser grymt god ut!
SvaraRadera