Det florerar (minst) två recept på pollykaka. Jag har prövat bägge recepten och i mitt tycke är Pollykaka 1 den godaste då den innehåller mer smör och Polly. Pollykaka 2 är absolut inte fy skam den heller men den är mer seg och kompakt inuti med Pollykaka 1 är fyllig och rinnig och precis som en kladdkaka i mitt tycke ska vara. Den är vågad och klockren för den sanna hängivna kladdiga kladdkakeälskaren!
Jag presenterar bägge recepten här så får ni välja vilken ni provar, eller varför inte testa båda! På bilderna är det Pollykaka 2!
Pollykaka 1
3 ägg
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe
Smält blockchoklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner blockchoklad och smör och därefter även Polly, vetemjöl och kaffe.
Grädda kakan i en form med löstagbar kant på 175 grader i 30-35 minuter. Låt gärna kakan stelna till dagen därpå.
Pollykaka 2
3 ägg
½ dl vetemjöl
Men oj, oj, oj vilka superläcckra kakor, dessa skulle garanterat gå hem hos min Pollytokige sambo =) och mig med för den delen.
SvaraRaderaHa en toppendag!
Oh milde himmel vad sugen man blir..
SvaraRaderaSka snart gå på lunch skulle önska att jag fick en sån till efterrätt..
Men men jag få titta på dina bilder istället...
Mvh
Pollykakan 1 lät verkligen extra himla god med all choklad & smör, riktigt sugen på att baka nu igen blir jag :)
SvaraRaderaMmmm... Låter väldigt smaskigt!
SvaraRadera//Linda
Nä men oj vad gott! Jag älskar polly! Har tittat runt i din blogg och vad mycket gott det finns!
SvaraRaderaDessa ser sagolikt goda ut, måste definitivt bakas under semestern :)
SvaraRaderaJag gjorde en med liknande recept som kaka nummer 1, men med vitchoklad och Polly summer berries. Vart helt underbart god :)
SvaraRaderaDet lät väldans gott! Jag använde Polly summer som dekoration i vetekransarna som jag skrev om igår. Hittas under kategorin vetebröd!
Radera