måndag 15 juni 2009

Pollykaka 1 och Pollykaka 2


Det florerar (minst) två recept på pollykaka. Jag har prövat bägge recepten och i mitt tycke är Pollykaka 1 den godaste då den innehåller mer smör och Polly. Pollykaka 2 är absolut inte fy skam den heller men den är mer seg och kompakt inuti med Pollykaka 1 är fyllig och rinnig och precis som en kladdkaka i mitt tycke ska vara. Den är vågad och klockren för den sanna hängivna kladdiga kladdkakeälskaren!
Jag presenterar bägge recepten här så får ni välja vilken ni provar, eller varför inte testa båda! På bilderna är det Pollykaka 2!

Pollykaka 1
175 gram mörk blockchoklad
175 gram smör
2 dl socker
3 ägg
300 gram (1 ½ påse) Polly
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe

Smält blockchoklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner blockchoklad och smör och därefter även Polly, vetemjöl och kaffe.
Grädda kakan i en form med löstagbar kant på 175 grader i 30-35 minuter. Låt gärna kakan stelna till dagen därpå.


Pollykaka 2
200 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
2 dl socker
3 ägg
220 gram (1 påse) Polly
½ dl vetemjöl

Smält blockchoklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner blockchoklad och smör och därefter även Polly och vetemjöl.
Grädda kakan i en form med löstagbar kant på 175 grader i 20-25 minuter. Låt gärna kakan stelna till dagen därpå.

8 kommentarer:

  1. Men oj, oj, oj vilka superläcckra kakor, dessa skulle garanterat gå hem hos min Pollytokige sambo =) och mig med för den delen.

    Ha en toppendag!

    SvaraRadera
  2. Oh milde himmel vad sugen man blir..
    Ska snart gå på lunch skulle önska att jag fick en sån till efterrätt..
    Men men jag få titta på dina bilder istället...
    Mvh

    SvaraRadera
  3. Pollykakan 1 lät verkligen extra himla god med all choklad & smör, riktigt sugen på att baka nu igen blir jag :)

    SvaraRadera
  4. Mmmm... Låter väldigt smaskigt!

    //Linda

    SvaraRadera
  5. Nä men oj vad gott! Jag älskar polly! Har tittat runt i din blogg och vad mycket gott det finns!

    SvaraRadera
  6. Dessa ser sagolikt goda ut, måste definitivt bakas under semestern :)

    SvaraRadera
  7. Jag gjorde en med liknande recept som kaka nummer 1, men med vitchoklad och Polly summer berries. Vart helt underbart god :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät väldans gott! Jag använde Polly summer som dekoration i vetekransarna som jag skrev om igår. Hittas under kategorin vetebröd!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.