fredag 1 november 2013

Nu tar vi helg och min blomster-pumpa!


Nu tar vi långhelg här hemma! Åh, vad skönt det ska bli! Jag och barnen är lediga idag och om några timmar kommer även älsklingen hem. Ikväll blir det fredagsmys!
Igår kväll fixade vi lite mer höst här hemma. Jag har ju ”höstat” i vardagsrummet för länge sedan men på framsidan hade bollkryssen sett sina bästa dagar (läs, ”De hängde som piskade trasor”) och de där ljungen som jag planerat att plantera hade liksom inte följt med hem från blomsteraffären förrän igår. Det blev lite ljung, prydnadskål och lyktor, en pumpalykta och några fler lyktor med myspys-ljus. Nu är det höstfint på framsidan!


I köket gick jag loss på ett stilleben på min mässingsbricka. Återigen mängder med ljus och så mitt egengjorda blomsterarrangemang med en vas i forma av en urgröpt pumpa med snittblommor i pigga höstfärger! Den ceriserosa prydnadskålen kändes extra härlig! Brukar ni förresten göra något speciellt under Alla Helgons-helgen? Vi brukar åka till kyrkogården på lördagen och tända ljus. Det är så fantastiskt vackert där och mysig stämning. Förutom det brukar vi oftast umgås och äta gott och slappa! Imorgon ska vi iväg på födelsedagskalas. 

Igår hade vi lite höstfest här hemma, bilder på den busiga och läskiga maten ser du i inlägget innan!

Ha nu en riktigt fin helg – ljuset lyser i mörkret!

6 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder, och färger! Tycker precis som du att det är underbart med helg (även om det inte blir någon extra lång för min del):)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Hoppas din helg blev skön, om än inte extra lång!

   Radera
 2. Underbart stilleben! Älskar färgerna. Kryssbollar tycker jag är allmänt dåliga, håller sällan en längre tid här hemma.

  Ha en skön helg!

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja, är själv också förtjust i de pigga färgerna. Mina kryssbollar höll från i slutet av augusti, så det tycker jag är ganska bra ändå.
   Hoppas helgen blev skön!
   KRAM

   Radera
 3. Vilken fin bukett du har satt samman! Hoppas helgen varit bra!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.