lördag 5 januari 2013

Kycklingfiléer i ugn med chevre och salami



God morgon solstrålar (och alla ni som inte känner er som solstrålar)! Hoppas ni får en bra helg! Här är det lite ändrade planer, skulle åkt på gudsonens kalas, men sjukdomar sätter tyvärr käppar i hjulet. Det blir en hemma-dag istället.

Ibland har man en ”jag har inget att ha på mig”-dag, fast i köket. Då är det en ”vi har inget att göra middag av”-dag istället. Hos oss är det oftast ett resultat av att vi i förväg inte planerat vad vi ska äta. Då går man runt och tänker att man snart måste handla för det finns snart inga råvaror kvar hemma. Oftast är det inte sant hos oss i alla fall. Det händer ALDRIG att det är lampan ensam som håller ställningarna i vårt kylskåp. Det finns allt möjligt både där, i skafferiet och frysen. Med lite kreativitet, går det att skapa allt möjligt!

Det här blev resultatet av en ”Vi har inget att göra middag av”-dag! Inte illa även om jag säger det själv!

Kycklingfiléer med chevre, salami, cocktailtomater och timjan, 4 portioner

3 kycklingfiléer
½ kruka timjan
½ paket chevreost (60 gram)
6 skivor salami
12 cocktailtomater

Börja med att dela kycklingfiléerna i 3 delar (på längden). Vänd dem därefter i hackad timjan och bryn i lite olivolja. Salta och peppra. Lyft över filéerna i en smord ugnsform. Dela salamiskivorna och lägg ut på filéerna. Smula över chevreosten, strö cocktailtomaterna ner i formen och avsluta med att toppa med timjan. Kör klart i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter. Innertemperaturen på kycklingfiléerna ska vara 72 grader. Servera valfritt tillbehör till kycklingen, t.ex. pasta. Vi hade potatisgratäng till den. 



13 kommentarer:

  1. Ingen dålig Kajsa Warg middag. Låter riktigt gott! Du har ingen gilla-knapp så nu skriver jag GILLA istället :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för gillandet!
      Vet inte hur man fixar en gilla-knapp, men vore ju praktiskt att ha en sådan!

      Radera
  2. HÄr blir det också kycklingfile idag och vi slänger ned av vad som finns i kylskåpet! Vi ha rensat en massa pärmar vi och jisses vilka papper man spar. Ha kvitton kvar sen -93 men nu är dom väck! Trevlig kväll på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, kvitton sen -93 när jag var 12 år :-) Det kan inte vara mycket av det som var relevant! :-)
      Trevlig kväll!

      Radera
  3. Tack för tipset, står nu i ugnen. Spännande

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det smakade bra! Rapportera gärna vad du tyckte!

      Radera
  4. Nu blev jag ju hungrig ;) Kanske nåt att göra imorgon, måste bara kolla vad vi har i kyl, frys och skafferi! Ha en skön lördagkväll :)
    (hoppas det är ok att jag lägger upp din blogg som länk på min, din blogg är så full av mat- och bakinspiration!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ok med länkning! Tack! :-)

      Radera
  5. Vilket gott, "man-tager-vad-man-haver"recept. Har nog heller aldrig hänt att lampan varit solo i vår kyl/frys, den trivs bäst i sällskap:)

    SvaraRadera
  6. chevré gör nog alla mat underbar god. tyvärr är det bara jag och lille Carl år som tycker om den osten, men vi får å andra sidan allt själva då ;)

    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  7. Det där såg verkligen supergott ut! Måste testas. Så också tranbärssillen några inlägg ner - har passat receptet vidare till kära mor, så nu får vi se om det dyker upp till påsk :-)

    SvaraRadera
  8. Ja den middagen kan vi absolut inte klaga på för att man inte har ingredienser hemma. Men jag står nog över chevrèn, den tycker jag smakar kofta men gubben älskar den osten... men jag försöker verkligen lära mig äta den och roqueforten men det går så där... ;)

    SvaraRadera
  9. Jösses vad smarrigt! Är den stor fantast av chevré. Mmmm... :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.