tisdag 29 januari 2013

Mumsig morotsröra med vitlök och ingefära


Förrförra söndag blev det en söndagsstek i form av en helstekt fransyska. Den helstekta fransyskan har jag gjort tidigare också och den har verkligen en massa härliga saker. Sverige möter Asien, skulle man kunna beskriva den med anis och sojasås bland annat i kryddningen.
Har ni inte spanat in det receptet tidigare, så kan ni göra det HÄR>>  Fransyska går riktigt bra att helsteka till 58-60 grader och skiva tunt. Bra mycket godare enligt mig än att koka skosule-stek av den. Men smaken är ju som  alltid som baken.

Nu till det faktiska receptet som ni får idag, nämligen på en morotsröra som är ett tillbehör till steken. Kokta morötter mixas tillsammans med fräsch yoghurt och lite vitlök. Fantastiskt lent, sött, fräscht och gott! Något att testa och variera sig från den klassiska såsen.

Med önskan om en störtskön tisdagkväll! Ta hand om dig vännen!

Mumsig morotsröra med vitlök och ingefära
3 stora morötter
1 dl turkisk yoghurt
Saften från 1 msk finriven ingefära
½ klyfta vitlök
Olivolja
Salt och peppar

Skala och koka morötterna. Låt morötterna svalna innan du mixar de tillsammans med yoghurt, ingefärssaft och vitlök slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ringla över lite olivolja.

Och idag dissar jag att inte kunna laga mat eller baka med denna elände till gipsskena på handen/armen. "Men det är åtminstone vänsterhanden", sa läkaren. "Öh, jag är vänsterhänt!" svarade jag varpå läkaren brast ut i skratt. Jag längtar tills jag får plocka bort den. Och ni läsare och andra matbloggare ska nog passar er! Det här verkar vara något som går nu! Linda på Kryddburken går också runt med ett gips! Kika in till henne med krya på-hälsningar, hon har brutit handen, till skillnad från mig som bara har en spricka. 

Däremot vill jag hissa att jag tydligen är bland topp 10 på Hittarecept.ses Bloggtoppen . Tänkt att lilla jag är där. Ja, jag vet, syns knappt på bilden. Men jag blev åtminstone lite lycklig! Så tack för alla besök! 

11 kommentarer:

 1. Grattis! Det gör även mig glad!

  SvaraRadera
 2. Grattis vad kul!
  Jag låt bland de främre 50 ett bra tag för över ett år sen, nu stämmer deras siffror och mina inte alls längre :(
  Nåväl och jo det är något med gips som går just nu. jag jobbar ju på ortopedoperation och vi har högsäsong ;)
  krya på dig.
  Lena från make a head food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då Lena! Trist för din statistik. Men inte hänga läpp, du skriver roligt och bjuder på massa gottigheter!
   Slut på gips snart? ;-)

   Radera
 3. Men åh din stackare du å! Ja, det är ett elände med handlederna. Smurf på dig! :D Jag minns de nu när du säger de, hihi! Krya på dig nu o ta de lugnt med jobbet, skönt att du inte har så himla ont iallafall. Stor kram

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker röra, känns som att den skulle vara perfekt till grillat också! Men usch så trist med handen, du får krya på dig! Kram:)

  SvaraRadera
 5. Grattis till den topplaceringen! Vilka fina kretsar jag rör mig i. :)

  Men vad har hänt med din hand?

  Och vilken god morotsröra, istället för sås, fiffigt! :)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Jag som älskar kalla såser och röror måste absolut testa denna. Vacker färg dessutom.
  Hua! Vi får verligen inte hoppas att olyckorna sprider sig bland matbloggarna :-/ Krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Men din stackare! Krya på dig! Vill inte bli smitttad. Det räcker med influensan hemma hos oss. Maten ser i alla fall jättegod ut. Kram

  SvaraRadera
 8. Just det! Grattis till en bra placering i listan!!:-)

  SvaraRadera
 9. Krya på dig. Du får låta Matias och pojkarna ta hand om dig under tiden.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.