tisdag 4 december 2012

Nougat- och chokladfyllda krustader med daim



Wohoo! Mer julgodis! Mer snabba och lättgjorda saker! Dessa krustader fyllda med nougat och choklad måste ni ta och göra!

Ni behöver krustader (de små), nougat, mörk choklad och daim. Det här är godiset, som man gör på mindre än en kvart kan nog ingen misslyckas med. Smält nougaten och chokladen över vattenbad (smälta i mikro är inget jag rekommenderar) och så varvar ni krustaderna med dessa och krossad daim.

Jag hittade inspirationen från denna finska julblogg>> men har lagt till den mörka chokladen för att balansera upp så att det inte skulle bli överdrivet sött med bara nougat (i farten hitter jag på eget, ni vet att jag inte kan hålla mig till recept) och körde krossad daim eftersom jag inte hade daimkulor. Men använd de ingredienser ni vill. Varför inte köra romrussin, hackade nötter och torkade tranbär, vit choklad? Möjligheterna är oändliga! Jag kommer inte att kunna hålla mig från att testa lite andra kombinationer också.

Så iväg och handla nu med er nyfikna läsare och testa testa! Glöm inte att rapportera om ni kommer på andra geniala kombinationer!

Nougat- och chokladfyllda krustader med daim, 24 stycken

200 gram nougat (stycksaker eller nougaten i bakhyllan)
100 gram mörk choklad (70 %)
1 dubbeldaim
1 paket krustader (de små, där paketet innehåller 24 stycken)

Smält nougaten över vattenbad. Smält den mörka chokladen över ett annat vattenbad. Hacka daimen. Skeda i lite nougat i krustaderna. Lägg i lite daim, fyll på med smält mörk choklad. Avsluta med att skeda upp lite mer nougat och toppa med krossad daim. Ställ kallt för att svalna. Förvara svalt. Jag har förvarat i frys, och det har fungerat bra.



Ja, ibland händer det intressanta saker med tekniken,
och vissa bilder vägra vändas rätt. Vänd på huvudet :-)

Mmm... 


15 kommentarer:

  1. Gahhh så gott det ser ut kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vart i butiken kan man hitta krustader? Finns det bland bakartiklar? Är det sånna man kan ha stuvning i? Måste testa detta recept!
    Erica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erica. Krustaderna brukar stå vid samma hylla som t.ex. salta kex, digestivekex osv. Ibland står de vid brödhyllan. Ja, det sådana som man brukar ha stuvning i. Finns i två storlekar, köp de mindre. Det blir lite väl mastigt att fylla de stora. Lycka till!

      Radera
  3. Hyvä idea korvata osaa nougaasta tummalla suklaalla! Kiitos vinkistä:)

    SvaraRadera
  4. Älskar krustader och kom nu på fler sätt att söta till dem.
    tack!

    SvaraRadera
  5. Ajdå, ytterligare ett gott recept att prova. Vet bara inte hur jag skall hinna med alla underbara recept som läggs ut just nu :)

    SvaraRadera
  6. Ser riktigt smarrigt ut måste jag säga... man vågar knappt kika in hos andra bloggare för även om man är mätt så blir man så sugen på allt julgott det bjuds på!

    SvaraRadera
  7. Ser smarrigt ut! Kanske blir det lite julgodisbak i helgen, den här veckan har varit full av aktiviteter. Idag körde vi julbord med eleverna - puh, men skoj :)

    SvaraRadera
  8. Vilket kul julgodis! Måste jag definitivt testa.

    SvaraRadera
  9. Hur finurlig är inte du!! Mums vad gott det ser ut och låter.

    SvaraRadera
  10. Vad häftigt med julgodis i krustader!!! Låter gott!!

    SvaraRadera
  11. Ser knaprigt och sött och gosigt. Det här vill jag testa :)

    SvaraRadera
  12. Åh vad gott det ser ut! Jag som trodde att jag hade planerat färdigt vad jag skulle göra för julgodis. ;-) Det här lät ju riktigt spännande att prova. Kram Carro

    SvaraRadera
  13. Gud vilken rolig idé! Säkert supergott med det knapriga salta till allt det söta!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.