Det haglar inte precis mellan inläggen. Ofantligt dålig
uppdatering, jag vet! Men, jag vägrar att stressa och då får bloggen dessvärre vänta.
Det är fullt upp här hemma, jag själv har påsar under ögonen som inte är av
denna värld och barnen är sjuka. Inte den bästa möjliga andra adventshelgen. Vi
passar på och myser mellan varven ändå. Göra det bästa av situationen heter det
nog.
Fortsätt ni att klicka bland de gamla julinläggen (vilket jag ser att ni
gör hela tiden), där finns ju massor med matklassiker (Jansson, sill, gravad
lax och köttbullar) och bakklassiker (pepparkaksmuffins, lussebullar,
saffranskaka osv).
Har ni redan nu börjat fundera och våndas över julgröten som bränner vid varje år, så ska ni spana in risgrynsgröt i ugn- kokar aldrig över, bränns aldrig vid! Receptet hittar ni HÄR>>
Och så bjuder jag på
lite bilder från igår.
Ha nu en fin kväll!
Pepparnötter på nyrörd pepparkaksdeg! |
Varm äppel- och päronmust med julkryddor och sockerdoppad kant. |
Åhhh vadmycket gotti gottgott den varma äppel och päronmusten gahhhh vill ha! kram Sofia
SvaraRaderaKram fina Sofia!
RaderaKrya på er!
SvaraRaderaTack, det gör vi!
Raderavad gott det låter med musten, hur gör du den?
SvaraRaderaHar en liten kille här hemma som inte tycker om varm choklad, så alla såna varma drycker är jag nyfiken på.
Krya på er!
/ //Lena från make a head food
Jag fick smakprover från Kivik - äppel- och päronmust. Jag kokade upp den och hade i kardemumma, kanelstång, ett par nejlikor och clementinskal. Man kan ta vaniljstång och stjärnanis också. Om man använder "rå" äppelmust som behöver sötas, kan man ha i lite råsocker eller farinsocker!
RaderaKrya ni på er, så ses vi när vi ses! Vi kommer inte försvinna. :)
SvaraRaderaTack fining!
RaderaLåter som väldigt klokt att låta bloggen vila lite när det är stressigt, förkylt och mkt i övrigt! Krya på er :) Kram från norr
SvaraRaderaTack kloka du!
RaderaTa ett djupt andetag och andas in... och... uuuut. Här ska inte stressas över bloggens vara eller icke vara, vi finns nog här ändå bakom knutarna och kikar in här när helst det passar oss. Men visst kan jag erkänna att jag känner mig lite uppskruvad dessa dagar över allt jag skulle vilja hinna göra men inte hunnit ännu... men julen kommer ändå... Kramizar!
SvaraRaderaTack Agneta! Vilka kloka läsare jag har! Tid för reflektion, ja tack!
RaderaTa ett djupt andetag och andas in... och... andas uuut... Här ska inte stressas i onödan, du tittar in här när du hinner, inget måste. Själv kikar jag in här emellanåt och jag har inte heller hunnit med bloggandet som jag egentligen vill, så vare sig jag vill eller inte känner jag av stress. Kramizar!
SvaraRaderaA julstress får nog alla och håller med dig,bloggen blir drabbad ibland men hellre att man har hälsan än stressar för de mår ingen bra av.Ta hand om dig
SvaraRaderaKram
Kram!
RaderaSkulle googla på jullimpor och hamnade hos dig och dina Finska Jullimpor.
SvaraRaderaSjälv brukar jag också baka något ditåt men mina heter Nisses Jullimpor. Nu hade jag glömt köpa hem brödkryddor och tänkte googla vilka kryddor som ingick i kryddpåsen och fick veta det av dig...
TACK för det, och va klok du är som inte stressar inför julen.
Önskar dig en trevlig jul.
Julkramen från Rantamor.
Vad bra att du hittade kryddningen här! Vet att vissa har i pomerans också, det har jag dock inte testat. Lycka till med ditt brödbak!
Raderaoch tack för kloka ord!