tisdag 18 december 2012

Knäcksmet på glassen – javisst!Igår kväll när jag bloggade, så hörde jag att mannen grävde fram gryta och ingredienser och började koka knäck. Jag är egentligen ingen stor knäckfantast men äter för traditionens skull. Däremot är jag kolasås-älskare! Där i detta då kom jag på att knäcksmet säkert går att ha till glassen. Och busig, som jag är ibland så förverkligade jag den tanken omedelbums. Till hela härligheten lyckades jag även trolla fram lite tranbär ur frysen. Lyxigt måndagsmys igår!

Vintrig efterrätt - gräddglass, knäcksmet och tranbär

Vaniljgräddglass
Knäcksmet
Tranbär

Skeda upp glass i portionsskålar, strö över frysta tranbär och ringla över knäcksmet.  Jag tog ganska lös knäcksmet, men du bestämmer själv. Den stelnar lite uppepå glassen ändå.

4 kommentarer:

  1. Visst är det härligt när nya idéer bara slår till så där plötsligt!

    SvaraRadera
  2. Ja, ibland kommer de bästaste idéerna vid de mest oplanerade ögonblicken och då gäller det att bara köra. Annars finns det viss risk att de glöms bort har vi upptäckt...
    Knckidéen låter väldigt god.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.