fredag 21 januari 2011

Kladdkaka Caramel

Är det något som bakas ofta här hemma när sötsuget slår till, så är det kladdkaka! Traditionella, otraditionella och vissa med en twist. Som i denna, för i denna är det verkligen Twist. Min man fick en 2,5 kg cylinder full med Twist i julklapp (ingen blir avis, haha). Ingen av oss är speciellt förtjust i pralinen, som heter Caramel. Karamellkolan är för rinnig i mitt tycke, sötsliskig och hemsk. Men det vore ju som att häda ifall man hivade iväg choklad till soporna! Så då tryckte jag ner ett gäng i kladdkakan med förhoppningen att det skulle funka. Det inte bara funkade, det blev ruskigt gott också! Kolan stelnade till sig och blev seg och härlig!
Kladdkaka Caramel
100 gram smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao
½ tsk salt
10 Caramel-godisar


Smält smöret i en kastrull. Blanda socker och ägg i en bunke. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Häll smöret i blandningen. Häll smeten i bakplåtpappersklädd rund form med löstagbar botten. Tryck ner godisarna i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.




11 kommentarer:

  1. Oh la la! Nu blev jag riktigt sugen på att baka kaka. Kul idé med kolor som inte går åt. Undras hur de där lakritskolorna i Twistpåsen skulle smaka i kladdkaka?

    SvaraRadera
  2. Det ser supergott ut! Kladdkaka är storfavoriten här också. =)

    SvaraRadera
  3. Kladdkaka kan man aldrig få för mycket av. Dottern hon bakar det lite nu och då sist hade hon i geischa det va också gott..
    Mvh

    SvaraRadera
  4. Jamen, det ser ju ruskigt gott ut!

    SvaraRadera
  5. så gott, och i twistpåsen är lakritskolorna allra godast :-)

    SvaraRadera
  6. Jag undrar om det ska vara choklad eller kakao i smeten...? Såg det inte i receptet och degen har brun färg, så jag ville kolla upp det före jag sätter igång! :)

    SvaraRadera
  7. Tack för din uppmärksamhet Camilla! 4 msk kakao har ramlat bort ur receptet, nu har jag lagt till det! Tack än en gång!

    SvaraRadera
  8. Mums! Jag bakar nästan aldrig nuförtiden... Jag törs helt enkelt inte, det finns inget stopp i mig när det kommer till godsaker :( Men den ser ljuvligt god ut!

    SvaraRadera
  9. Hojsan hej så gott det låter och ser ut. Vilken bra idé, att kasta choklad i soporna borde vara förbjudet när det kan bli nåt sånt här istället!

    SvaraRadera
  10. Mårtenssons kök: Ja, låt oss ta tillvara på resterna, även de äckliga och förvandla de till ljuvliga kladdkakor ;-)

    SvaraRadera
  11. Åh , ser och låter helt underbart gott! Kladdkaka blir man aldrig leds och med caramel i, låter helt perfekt :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.