onsdag 12 januari 2011

Bara en vanlig middag, och så tzatziki enligt Frostrosor

Bara en vanlig middag! Ja, ibland blir det inte så krusidulligt, inte så mycket att blogga om. Ibland serveras kokt ris, som inte har piffats upp med ärtor eller paprikahack eller färgats med gurkmeja. Det är tillåtet att sprätta upp ett paket färdigmarinerade kycklingklubbor och slänga in i ugnen. Det är ju framförallt så gott. Skiva tomater, avokado, rödlök i halvmånar, ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och peppra. Men ja, jag får väl så lov att bjuda på ett recept också; på tillbehöret tzatziki! Det är förresten otroligt gott att ringla över lite extra olivolja på tzatzikin, slänga på lite flingsalt och doppa ett gott bröd i härligheten!


Tzatziki enligt Frostrosor

2 dl turkisk yoghurt
½ gurka
½ vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
lite flytande honung
salt
nystött svartpeppar

Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna i mitten med en sked. Riv gurkan på den grövre sidan av rivjärnet. Pressa ut överflödigt vatten. Riv vitlök på en liten fin sida av rivjärnet. Blanda med gurkan tillsammans med olivolja, vinäger, honung, salt och peppar. Klicka över yoghurten, rör runt och smaka av om det behövs något ytterligare.

5 kommentarer:

  1. Amen to that, sister! Igår åt vi pås-tomatsoppa, slängde i lite kokade makaroner och vips så var det middag på 10 minuter :) ibland måste man ta genvägar till en harmonisk vardag!

    SvaraRadera
  2. Bra tips på middag! Det var så längesen jag gjorde tzatziki nu, har aldrig testat att ha honung i, det måste jag göra nästa gång! =)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.