lördag 21 september 2013

Kokta rödbetor med chevrékräm


Iiiihhh, så fantastiskt att få njuta av dem nu – rödbetorna! Jag skulle helt klart kunna äta en rödbeta om dagen! Variationsmöjligheterna är många och det allra enklaste är ju att servera de kokta eller ugnsrostade. Och just tillsammans med chevré är en favorit.
Denna gång kokade jag rödbetorna, skalade (efter kokning) och lade upp på en tallrik. Sedan klickade jag på rejält med chevrékräm och toppade med hackade salta mandlar. Dundergott är en alltför försiktig beskrivning på denna rätt, som bara är förvinnande god!

Här får du hela receptet!
Trevlig helg!

Kokta rödbetor med chevrékräm, 4 portioner

4 medelstora rödbetor

Chevrékräm:
150 gram chevré
½ dl creme fraichè eller turkisk yoghurt
1 knippe färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar

Topping:
Hackade salta mandlar
Olivolja
Crema di balsamico


Koka rödbetorna under lock tills de mjuknar. Åt blasten sitta kvar om det finns någon, så färgar de inte lika mycket. Låt rödbetorna svalna i vattnet innan du skalar dem. Skiva dem tunt och lägg upp på fat. Mosa osten och blanda den med creme fraichèn och hackad timjan. Smaka av med salt och peppar. Klicka ostkrämen över och toppa med mandlarna. Ringla över olja och balsamicocremen.



Saknar du mer inspiration ? 
Här kommer några rödbetsrecept till! 

Rödbetslimpa>>





6 kommentarer:

  1. Visst är det gott med de där röda rackarna! Jag åt rödbetsbiffar idag på IKEA, helt okej men de var mest röda biffar ;) Kokta ihop med getost, som du gjort här, är de godast!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, IKEAs imponerar dessvärre inte! Så oprocesserade som möjligt är godast!

      Radera
  2. galet gott jag håller med och känner mitt rödbetsbegär öka!
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hua, förlåt att jag kickade igång det där begäret! Nu får du se till att stilla det! :-)

      Radera
  3. kikar runt lite på din härliga blogg...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen nu och fler gånger också!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.