Iiiihhh, så fantastiskt att få njuta av dem nu – rödbetorna!
Jag skulle helt klart kunna äta en rödbeta om dagen! Variationsmöjligheterna är
många och det allra enklaste är ju att servera de kokta eller ugnsrostade. Och
just tillsammans med chevré är en favorit.
Denna gång kokade jag rödbetorna, skalade (efter kokning)
och lade upp på en tallrik. Sedan klickade jag på rejält med chevrékräm och
toppade med hackade salta mandlar. Dundergott är en alltför försiktig
beskrivning på denna rätt, som bara är förvinnande god!
Här får du hela receptet!
Trevlig helg!
Kokta rödbetor med chevrékräm, 4 portioner
4 medelstora rödbetor
Chevrékräm:
150 gram chevré
½ dl creme fraichè eller turkisk yoghurt
1 knippe färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar
Topping:
Hackade salta mandlar
Olivolja
Crema di balsamico
Koka rödbetorna under lock tills de mjuknar. Åt blasten
sitta kvar om det finns någon, så färgar de inte lika mycket. Låt rödbetorna
svalna i vattnet innan du skalar dem. Skiva dem tunt och lägg upp på fat. Mosa
osten och blanda den med creme fraichèn och hackad timjan. Smaka av med salt
och peppar. Klicka ostkrämen över och toppa med mandlarna. Ringla över olja och
balsamicocremen.
Saknar du mer inspiration ?
Här kommer några rödbetsrecept till!
Rödbetslimpa>> |
Visst är det gott med de där röda rackarna! Jag åt rödbetsbiffar idag på IKEA, helt okej men de var mest röda biffar ;) Kokta ihop med getost, som du gjort här, är de godast!
SvaraRaderaJa, IKEAs imponerar dessvärre inte! Så oprocesserade som möjligt är godast!
Raderagalet gott jag håller med och känner mitt rödbetsbegär öka!
SvaraRaderaLena från make a head food
Hua, förlåt att jag kickade igång det där begäret! Nu får du se till att stilla det! :-)
Raderakikar runt lite på din härliga blogg...
SvaraRaderaVälkommen nu och fler gånger också!
Radera