måndag 16 september 2013

När hösten kom till Frostis


Så kom hösten. Och så här gick det till när den gjorde entré hemma hos Frostis. In genom takfönstret trängde sig den kyligare höstvinden igår kväll. Densamma som mötte mig i morse när jag öppnade ytterdörren och fick sällskap av regndropparna. Äntligen var det dags att plocka fram de nyinköpta illröda gummistövlarna! Stämningen infann sig och jag tänkte inom mig, ”Välkommen höst”!


Redan i lördags, när förmodligen den sista kulglassen för säsongen intogs, anade jag att det skulle vara en av de sista riktigt varma dagarna. Lördagsmiddagen, som därför fick en antydan till skördetider blandat med sommaranda, intogs framför tv:n, och bestod av en sallad med ljumna rödbetor och chevre, valnötter och parma. Livet smakar gott, bland annat en lördagskväll!


Här hemma har jag hunnit boa och göra i ordning för mysiga-gosiga höstkvällar, perfekta ruggiga sådana, då den enda utvägen är att slänga ner sig i soffan och dricka en kopp värmande te och sitta där och mysa i ljusskenet. Visar en glimt av vårt vardagsrum i höstskepnad, dock dagtid!


Igår morse hann jag fånga solen och alla äpplen fick stoltsera i de ursnygga äppelkorgarna innan jag plockade fram saftmajan och kokade äppelsaft och äppelmos i mängder. Lite äppelbilder kommer också här.
Nu önskar jag dig en riktigt härlig start på en ny vecka! Kram på dig och tack för att du tittar in!

10 kommentarer:

 1. Vad fint du skriver, och vilka fina foton du tagit! Hösten känns inte så tokig här inne, i alla fall ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Sara! Nej, men visst! Nu känns väl den där hösten som en ganska reko typ! :-D

   Radera
 2. Jag är inte så mycket för höst, men okej då! Med röda stövlar och massor med äpplen och härliga grönsaker kanske den går att uthärda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och med rykande varmt te, raggsockor, mjuka plädar därtill har jag övertalat dig!

   Radera
 3. Vilka mysiga korgar med alla dina äpplen i:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Korgarna har jag köpt på Rusta!

   Radera
 4. Visst är det mysigt när hösten kommer även om det alltid känns lite tomt att sommaren är slut, men nu känner jag mig redo. Sån här mat är bästa att njuta av och riktigt höstmysa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, efter en skön sommar är det helt ok med höstens ankomst!

   Radera
 5. Ah, ett sådant runt vardagsrumsbord i glas har jag också varit och tittat på. Fast det blir nog ett rektangulärt i glas istället. Ser fram emot dina spännande höst-recept. Ska se till att prova ett par stycken nu när mörkret smyger på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rektangulära är också fint! Dock valde vi att undvika det och köpa ett runt, så slipper vi hörnen (har småbarn hemma som slår i annars). Tack, återkommer med höstrecept vad det lider! :-) Fint att få en hälsning från dig!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.