onsdag 18 september 2013

Kaneläpplen med valnötter


När det finns mycket äpplen, så att idéerna sprutar, och man har kokat saft och mos och fortfarande har äpplen kvar, då knäcker man nötter och filar på nya idéer! Det gjorde jag häromkvällen och resultatet får ni här. Och jag ser att ni läsare också har en del äpplen eftersom ni googlar mina äppelrecept för fullt! Kul! Och för dig som har mer äpplen än du gör av med, finns det forum på nätet där man kan donera bort till de som inga äppelträd har! Fiffigt, eller hur?
Någon av er läsare kanske vågar uttala sig om huruvida det är ett bra äppel-år i år eller inte? Jag har i alla fall så att jag klarar mig just nu!
Här kommer ett recept på kaneläpplen med valnötter. En perfekt efterrätt som jag, hör och häpna, gjorde i mikrovågsugnen! Äppelklyftor, lite smör, kanel, farinsocker och sirap får samsas i samma skål tillsammans med några valnötter. In i mikron ett par minuter och VOILÁ – en perfekt efterrätt. Tillbehör? En kula glass!
PS. Och visst är de söta, mina nya små karotter! Fyndade dem på Coop – 4 stycken för 100 kr! Dagens hösttips! DS.

Kaneläpplen med valnötter, 1 portion

1 syrligt äpple
½ tsk kanel
1 tsk farinsocker
1 tsk sirap
10 gram smör
5 valnötter


Smörj en form som tål mikro. Skär äpplet i klyftor och blanda ihop det med resten av ingredienserna. Häll upp i formen och mikra under lock i cirka 2 minuter. Servera tillsammans med en kula vaniljglass! 

8 kommentarer:

 1. Jag gjorde en liknande röra och la i mina muffins som jag bakade ikväll. Väldigt, väldigt gott!:)

  Tack, för din gulliga kommentar! Vegetarisk mat ger väldigt härliga färger på tallriken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter gott att ha i muffins!
   Ja, grönt är skönt för ögat också!

   Radera
 2. Jag har just hittat till din blogg och jag gillar den skarpt! Gjorde din svärmors sockerkaka häromdagen och vet du, det var tusanimig första sockerkakan som bara blev BRA! Tack för den :) Älskar att stå i köket och både baka och laga mat, så jag kommer nog att besöka dig rätt ofta. Tack för en trevlig blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du hittat hit och tack för att du lämnar en hälsning, sådant ger alltid en kick! Ska hälsa svärmor att sockerkakan gör succé! Sådant är riktigt härligt att höra!

   Radera
 3. Tänkte höra med dig angående philadelphiabullarna. Hur förvarar man dem på bästa sätt om dem ska användas dagen efter? Kyl, frys eller framme?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog ha dem framme, t.ex. under plastfolie i långpannan som du bakat dem i. Om inte allt går åt dagen efter, skulle jag frysa in dem.

   Radera
 4. Det där lät riktigt gott och enkelt! Jag har köpt ett gäng äpplen som jag ska göra mos av, men kanske nån liten efterrätt med. Tack för tipset :-)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.