När det finns mycket äpplen, så att idéerna sprutar, och man
har kokat saft och mos och fortfarande har äpplen kvar, då knäcker man nötter
och filar på nya idéer! Det gjorde jag häromkvällen och resultatet får ni här. Och
jag ser att ni läsare också har en del äpplen eftersom ni googlar mina
äppelrecept för fullt! Kul! Och för dig som har mer äpplen än du gör av med, finns
det forum på nätet där man kan donera bort till de som inga äppelträd har!
Fiffigt, eller hur?
Någon av er läsare kanske vågar uttala sig om huruvida det
är ett bra äppel-år i år eller inte? Jag har i alla fall så att jag klarar mig
just nu!
Här kommer ett recept på kaneläpplen med valnötter. En
perfekt efterrätt som jag, hör och häpna, gjorde i mikrovågsugnen!
Äppelklyftor, lite smör, kanel, farinsocker och sirap får samsas i samma skål
tillsammans med några valnötter. In i mikron ett par minuter och VOILÁ – en perfekt
efterrätt. Tillbehör? En kula glass!
PS. Och visst är de söta, mina nya små karotter! Fyndade dem
på Coop – 4 stycken för 100 kr! Dagens hösttips! DS.
Kaneläpplen med valnötter, 1 portion
1 syrligt äpple
½ tsk kanel
1 tsk farinsocker
1 tsk sirap
10 gram smör
5 valnötter
Smörj en form som tål mikro. Skär äpplet i klyftor och
blanda ihop det med resten av ingredienserna. Häll upp i formen och mikra under
lock i cirka 2 minuter. Servera tillsammans med en kula vaniljglass!
Jag gjorde en liknande röra och la i mina muffins som jag bakade ikväll. Väldigt, väldigt gott!:)
SvaraRaderaTack, för din gulliga kommentar! Vegetarisk mat ger väldigt härliga färger på tallriken.
Låter gott att ha i muffins!
RaderaJa, grönt är skönt för ögat också!
Jag har just hittat till din blogg och jag gillar den skarpt! Gjorde din svärmors sockerkaka häromdagen och vet du, det var tusanimig första sockerkakan som bara blev BRA! Tack för den :) Älskar att stå i köket och både baka och laga mat, så jag kommer nog att besöka dig rätt ofta. Tack för en trevlig blogg.
SvaraRaderaHej! Kul att du hittat hit och tack för att du lämnar en hälsning, sådant ger alltid en kick! Ska hälsa svärmor att sockerkakan gör succé! Sådant är riktigt härligt att höra!
RaderaTänkte höra med dig angående philadelphiabullarna. Hur förvarar man dem på bästa sätt om dem ska användas dagen efter? Kyl, frys eller framme?
SvaraRaderaJag skulle nog ha dem framme, t.ex. under plastfolie i långpannan som du bakat dem i. Om inte allt går åt dagen efter, skulle jag frysa in dem.
RaderaDet där lät riktigt gott och enkelt! Jag har köpt ett gäng äpplen som jag ska göra mos av, men kanske nån liten efterrätt med. Tack för tipset :-)
SvaraRaderaMos är också gott! :-)
Radera