onsdag 4 september 2013

Godaste äggröran


Ja, det här med äggröra är inte enkelt. Eller åtminstone var det inte det innan. Nu går det som en dans – tack vare Karin. Karin – som skriver den aptitretande matbloggen En smak av Karin>>, publicerade i somras ett recept på ”godaste äggröran” och höll vad hon lovade. Jag är fast Karin! Tusen tack för ett perfekt recept med tillvägagångssätt och allt man kan önska sig. Äggröran blir så krämig och god varje gång! Nu kan jag inte misslyckas mer! Jag använder vispgrädde medan Karin gör sin äggröra på lite magrare grädde. Ta det som ni gillar bäst!

Godaste sättet att äta äggröran är enligt mig när man serverar den med kallrökt lax och lite purjo. Perfekt frukost – varför inte testa till helgen?

Godaste äggröran – enligt Karin, 1 portion (länken till originalreceptet här>> )

2 ägg, ekologiska
2 msk vispgrädde
Salt och svartpeppar
Smör


Vispa ihop ägg och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna. När smöret precis har smält häller du i smeten. Ha pannan på medelvärme. Rör i botten med en slickepott och vänd hela tiden. Sänk värmen om det stelnar för snabbt, du skak hinna med att vända upp det ägg som är tillagat och släppa ner det som fortfarande är rått. När det knappt rinner längre är det dags att dra av stekpannan från plattan och röra om i 30 sekunder. Därefter stjälper du snabbt upp äggröran på en tallrik. 

16 kommentarer:

 1. Tack för det Anna, men du har fel, godast till är VARMrökt lax och massor med dill och dragon i eller på äggröran! Så de´så!
  Evalisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå Evalisa! Det låter onekligen gott! Måste genast läggas på minnet! Dill och dragon, använder du färska eller torkade kryddor?

   Radera
  2. Färska förstås och fransk dragon är faktiskt härdig hos mig i Hälsingland
   Evalisa

   Radera
 2. Äggröra var det längesen jag gjorde. Jag brukar blanda ner en stor sked färskost mot slutet, gärna en smaksatt variant. Krämigt och gott till kallskuret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färskost låter smarrigt, ska passa på nästa gång jag har det hemma! Härligt med fler äggröre-tips!

   Radera
 3. Jag har aldrig varit något fan av äggröra, men nu blev jag väldigt sugen! :)

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig varit något fan av äggröra, men nu blev jag väldigt sugen! :)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår varför denna äggröran är så god...det är ju grädde i den:) Oftast använder jag bara mjölk i men lite helglyx kan man unna sig en skvätt grädde i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den blir god med mjölk också, men jag gör nästan alltid den med grädde! Vardagslyx!

   Radera
 6. Precis så gör jag äggröra till helgen med en skvätt grädde i.
  SÅ gott!

  Lena från make a head food

  SvaraRadera
 7. Yes yes yes äggröra ska innehålla grädde mums kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler anhängare! Kul att vi är så många!
   KRAM

   Radera
 8. Det är jättegott att använda smaksatt crème fraiche istället för grädde! Jag brukar använda "chili & paprika".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, jag köper jättesällan smaksatt creme fraiche, men man kanske ska slå till någon gång då! Tack för tipset!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.