Ja, det här med äggröra är inte enkelt. Eller åtminstone var
det inte det innan. Nu går det som en dans – tack vare Karin. Karin – som skriver
den aptitretande matbloggen En smak av Karin>>,
publicerade i somras ett recept på ”godaste äggröran” och höll vad hon lovade.
Jag är fast Karin! Tusen tack för ett perfekt recept med tillvägagångssätt och allt man kan önska sig.
Äggröran blir så krämig och god varje gång! Nu kan jag inte misslyckas mer! Jag
använder vispgrädde medan Karin gör sin äggröra på lite magrare grädde. Ta det
som ni gillar bäst!
Godaste sättet att äta äggröran är enligt mig när man
serverar den med kallrökt lax och lite purjo. Perfekt frukost – varför inte
testa till helgen?
Godaste äggröran – enligt Karin, 1 portion (länken till
originalreceptet här>> )
2 ägg, ekologiska
2 msk vispgrädde
Salt och svartpeppar
Smör
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret i en stekpanna. När smöret precis har smält häller du i smeten. Ha
pannan på medelvärme. Rör i botten med en slickepott och vänd hela tiden. Sänk
värmen om det stelnar för snabbt, du skak hinna med att vända upp det ägg som
är tillagat och släppa ner det som fortfarande är rått. När det knappt rinner
längre är det dags att dra av stekpannan från plattan och röra om i 30
sekunder. Därefter stjälper du snabbt upp äggröran på en tallrik.
Tack för det Anna, men du har fel, godast till är VARMrökt lax och massor med dill och dragon i eller på äggröran! Så de´så!
SvaraRaderaEvalisa
Ojdå Evalisa! Det låter onekligen gott! Måste genast läggas på minnet! Dill och dragon, använder du färska eller torkade kryddor?
RaderaFärska förstås och fransk dragon är faktiskt härdig hos mig i Hälsingland
RaderaEvalisa
Äggröra var det längesen jag gjorde. Jag brukar blanda ner en stor sked färskost mot slutet, gärna en smaksatt variant. Krämigt och gott till kallskuret!
SvaraRaderaFärskost låter smarrigt, ska passa på nästa gång jag har det hemma! Härligt med fler äggröre-tips!
RaderaJag har aldrig varit något fan av äggröra, men nu blev jag väldigt sugen! :)
SvaraRaderaHärligt att kunna inspirera!
RaderaJag har aldrig varit något fan av äggröra, men nu blev jag väldigt sugen! :)
SvaraRaderaJag förstår varför denna äggröran är så god...det är ju grädde i den:) Oftast använder jag bara mjölk i men lite helglyx kan man unna sig en skvätt grädde i.
SvaraRaderaJag tycker den blir god med mjölk också, men jag gör nästan alltid den med grädde! Vardagslyx!
RaderaPrecis så gör jag äggröra till helgen med en skvätt grädde i.
SvaraRaderaSÅ gott!
Lena från make a head food
Visst är det! KRAM
RaderaYes yes yes äggröra ska innehålla grädde mums kram Sofia
SvaraRaderaFler anhängare! Kul att vi är så många!
RaderaKRAM
Det är jättegott att använda smaksatt crème fraiche istället för grädde! Jag brukar använda "chili & paprika".
SvaraRaderaAha, jag köper jättesällan smaksatt creme fraiche, men man kanske ska slå till någon gång då! Tack för tipset!
Radera