lördag 26 november 2011

Nya glöggsorter och pepparkaksbak

 God kväll på er!
Igår kväll donade, städade och fixade vi här hemma inför advents ankomst! Härligt och lite jobbigt men så skönt när det är klart. Vackert med alla ljusstakar, levande ljus och blommor som rummen fylls av! Har ni också hunnit med att gräva fram adventsljusstaken?

Tänkte bjuda på mer pynt-bilder imorgon men idag får ni ta del av pepparkaksbaksbilder och se de nya glöggsorterna, som jag fick hemskickade av Kiviks Musteri.
Pepparkakorna bakade vi på köpt pepparkaksdeg; perfekt för latmajor och för familjer där man inte tål mjölk (Annas pepparkaksdeg är mjölkfri). Trodde att sonen, precis som förra året, skulle baka ett par peppisar och lämna resten åt mig, men icke. Denna 3-åring stod och bakade två plåtar i sträck! Och… därefter var det dags för kristyren och russinen. Och vilka mängder med russin då! Russin-pepparkakan är uppfunnen!

Till pepparkakorna testade vi Kiviks äppelglögg med smak av saffran och apelsin. Smaken är mild, inte alls kraftig. Den mest tydliga smaken är saffran. Apelsinen anar man bara som en syrlighet. Helt ok men kommer inte att bli min favorit. Däremot blev det nog sonens favorit! Han drack två glöggmuggar av den! Jag retade mig aningen på att det inte var äkta saffran i glöggen, utan saffransarom. För visst är det inte äkta då? Rätta mig om jag har fel!
Väntar med spänning på hur hallonglöggen med kardemumma smakar! Den testar vi nog framåt december och jag har stora förväntningar på den och funderar på att baka något chokladigt till den! Tips på vad?

Nu önskar jag er en riktigt mysig lördagkväll! Imorgon tänder vi första ljuset!
4 kommentarer:

 1. Hej på dig!
  Ang din fråga om fatet så kommer det från ikea. Vi fick det av min gubbes moster nu när dom höll på att rensa ut sin stuga. Tycker att det va så himla härligt!
  Vad mycket gott du har hunnit göra, hör hinns det ingenting känns det som. Håller även på med scrapbooking och det har tagit över lite nu kan man väl säga.
  I helgen har jag dock lagat lite mat så ska uppdatera min tråkiga blogg nu!
  Ha det gott på 1:a advent!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga pepparkaksfigurer, önskar dig en trevlig 1:a advent!

  SvaraRadera
 3. Växelhäxan: Tack för svaret! Scrapbooking låter väldigt trevligt!

  Amy's piece of cake: Tackar! Detsamma till dig!

  SvaraRadera
 4. Fina pepparkakor! Vi provade äpple/kanel glöggen och gillade den skarpt.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.