söndag 20 november 2011

16-minuters Thaipanna med kyckling, paprika och broccoli

 Det är inte varje dag man får ett bud hem, med ingredienser till en middag; allt nedlagt och klart i en panna att laga maten i också! Men det hände i varje fall hemma hos mig i måndags! Då jag fick hem ett bud från Arla för att testa deras nya Thaipanna – matlagningsgrädde och kryddpasta i ett! Tackar tackar för det!

I onsdags var det då dags att testa! Spännande tyckte både jag och mannen, som sällan köper denna typ av halvfabrikat. Därför bestämde jag mig att utmana och klocka tiden det tog att laga mat – en thaipanna med kyckling, broccoli och paprika som serverades med basmatiris. Och vet ni vad? Det gick snabbt! På 16 minuter var maten upplagd på tallrik! Riktigt bra! Då får ni räkna in att jag även hann med att fota lite. Smaken då? Gott men det kändes som att det saknades något. Milda smaker av chili och ingefära. Å andra sidan perfekt för småbarnsfamiljer. Men pricken över i:et var när vi pressade limesaft över rätten! Tjoho vilket lyft! För att lyfta rätten ännu mer ska vi pröva med cashewnötter i nästa gång. Kanske ett alternativ hemma hos er också en stressig vardagkväll? Hinner ni på 16 minuter ni också?

Detta räckte till tre portioner – till mig och mannen plus en matlåda till mig. Barnen tål ju inte mjölkprodukter så de hade ätit middag tidigare. Däremot upptäckte jag att själva kryddpastan inte innehöll några mjölkprodukter så det går ju att använda den tillsammans med alternativ.

Thaipanna med kyckling, broccoli och paprika, 3 portioner
 400 gram kycklingfilé
1 röd paprika
1 broccolistånd (använd även stjälken, jättegod)
1 burk Arla Thaipanna (matlagningsgrädde och kryddpasta i ett)
Olja eller margarin till stekning
Lime att pressa över den färdiga rätten
Basmatiris till (instruktion på paketet)

Mät upp vatten i en vattenkokare till riset. Sätt på en panna till thaipannan. Sätt på en kastrull för riset, häll i lite olja och mät upp riset. Mät upp vatten och häll i när det kokat. Sätt på locket och sänk till lågtemperatur.
Klicka i lite margarin i pannan. Skär kycklingfilén i bitar. Strimla paprikan och skär upp broccolin (i buketter och stjälken i slantar). Stek kycklingen och tillsätt paprika och broccoli när kycklingen är nästan genomstekt. Häll över matlagningsgrädden och skeda ner kryddpastan. Rör om. Sätt på ett lock på pannan, låt puttra under lock i ett par minuter.
Lägg upp ris och pannan på en tallrik. Servera tillsammans med limefrukt att pressa över! Klart – på bara 16 minuter!

Matlagningskitet från Arla, med nyheten Thaipanna!

Kl. 17.43 - precis kört igång med att skära upp grönsaker. Här har jag redan hunnit sätta på riset och sätta på pannan på plattan.

Kl. 17.49 - Allt är uppskuret, färdit för att åka ner i pannan!

Pannan en är varm och riset puttrar på. Nu är klockan 17.50!

Kl. 17.53 har jag hunnit med att woka kyckling och har precis slängt ner broccoli och paprika!

Det går undan med het panna och både matlagningsgrädden och kryddpastan är i kl. 17.56.

Tada! Färdigt och upplagt kl. 17.58!

7 kommentarer:

  1. Wow! Ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Inte illa, varken paketet eller tiden! Måste ju vara bra för en stressad barnfamilj, men man borde väl kunna slå i kokosmjölk och smaksätta den själv istället för Arlas smaksatta grädde på samma tid?

    SvaraRadera
  3. Låter riktigt gott! Jag svårgillar Keldas thaisoppa trots att det är lite konstigt med mjölkprodukter i thaimat...

    SvaraRadera
  4. Mummss vilka härliga recept du har!! Här tittar jag definitivt in igen :-))

    SvaraRadera
  5. Nej, fick du verkligen hela paketet?? Vilken härlig överraskning! Låter som en ganska god variant också, fast det är halvfabrikat (säger jag väldigt generaliserande)- ser väldigt gott ut i alla fall :D

    SvaraRadera
  6. Anonym: Tack, ja det blev gott!

    Mårtenssons kök: Ja, kanske kan bli nästa utmaning!

    Fröken Dill: Eller hur!

    besiima: Välkommen!

    Alexandra - Kärlek på tallrik: Ja, alla ingredienserna i pannan, även orkidén! :-)

    SvaraRadera
  7. Snacka om snabblagat! ;) Det ser dessutom riktigt gott ut. Bra tips att ta till när det blir sena jobbkvällar, sånt gillar jag!

    Missa inte tävlingen på min blogg - vinn 500 kr i presentkort från Whiteaway.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.