måndag 7 november 2011

Kladdkakans dag

 Kladdkakans dag idag upptäckte jag i morse! Klart det är en anledning till att svänga ihop en kladdis lagom till eftermiddagsfikat då vi väntade gäster här hemma.
Bilden är ”gammal” men kladdkakan var nybakt! Nu vankas falukorv och makaroner middag, äkta måndagsmat!
Håll tillgodo – mitt favoritrecept på kladdkaka! Det har ni fått många gånger förut redan, men ändå!

 Kladdkaka med sirap

100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt även sirapen och ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i ägg-socker-smeten. Häll i blandningen med smör, choklad och sirap. Häll upp i en bakplåtsklädd springform och grädda i 18 minuter på 175 grader. Låt kakan stå och svalna och servera helst nästa dag tillsammans med en klick grädde eller glass och lite vit chokladsås.

9 kommentarer:

  1. Ser sååå läckert ut! Vi har ett bageri i närheten som gör helt gudomliga kladdkakor, som de kallar fransk chokladtårta. Ska prova detta och se om detta t.o.m. är bättre än den! :o)

    SvaraRadera
  2. Åh så gott, får nog baka här en annan dag.. då missat det totalt.. o mannen säger till mig att man får faktiskt bara kladdkaka en annan dag också.. jag tror det var en önskan ;)

    SvaraRadera
  3. Kladdkakans dag? På riktigt? Tänk, det hade jag ingen aning om! Men jag älskar ju kladdkaka (det är obligatoriskt att göra det) så det här låter som ett enormt gott recept. Ännu bättre att det är sirap i det, det kan jag tänka mig blir toppen <3 Och så ser det ju väldigt aptitretande ut också, mums!

    SvaraRadera
  4. se där jag då har missat ännu en sån där som man borde hålla reda på dag....:-)Kladdkaka är i alla fall bra gott, eller hur.

    SvaraRadera
  5. Ser SÅ gott ut! Hade faktiskt ingen aning om att det är kladdkakans dag idag... får göra en till helgen då :)

    SvaraRadera
  6. åhå så läckert! Gott! kladdkakansdag tycker jag absolut att vi borde fira lite oftare :D

    SvaraRadera
  7. Då kan man ju påstå att vi var ute i god tid då:) Som tur är så finns det en liten bit kvar över från i lördags som vi kan fira med, för naturligtvis måste vi ju fira!

    SvaraRadera
  8. ååh just det,,, så gott det vore med en kladdis! :P

    SvaraRadera
  9. M som i mamma: Hembakt är alltid godast! :-)

    min mat och vikt: What! Hur kunde du missa det? Du som har koll på allt! Japp, helt klart ska du baka en kladdis en annan dag istället!

    Alexandra - Kärlek på tallrik: På heders ord!

    Tant Gul: Man kan inte hålla reda på allt, tur att det finns andra som gör det! :-)

    Amy's piece of cake: Ja, gör det!

    Helena Ljunggren: Ja, kladdkakans dag kan det få vara minst en gång i månaden!

    Mårtenssons kök: Ni är före er tid, som vanligt!

    Nette Kardemumma Gumman: Javisst!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.