måndag 7 december 2009

Sallad med päron, parmesan och rostade solrosfrön

En sallad som tillbehör till maten behöver inte alltid bestå av tomat, gurka och isbergssallad. Det blir tråkigt i längden och dessutom smakar inte alla grönsaker gott året om. Testa att variera din sallad med lite andra saker än de mest traditionella! Jag är säker på att denna sallad även blir god med lite ädelost eller chevre.


Sallad med päron, parmesan och rostade solrosfrön

Blandad sallad (ruccola, mache, rödbetsblad)

1 stort saftig päron

½ röd lök

4 msk solrosfrön

Hyvlad parmesan

Balsamvinäger

Olivolja

Salt

Peppar


Rosta solrosfröna i en torr panna. Lägg upp salladen i en skål. Skiva rödlöken tunt. Skala och tärna päronen. Hyvla över parmesan med en osthyvel. Slå ihop en vinägrett på balsamvinäger, olja, salt och peppar. Häll över. Strö över de rostade solrosfröna!

2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med päron i sallad! Det vill jag också testa, men jag tar nog blåmögelost till.
    Tror fröken Dill och tackar för tipset

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.