En sallad som tillbehör till maten behöver inte alltid bestå av tomat, gurka och isbergssallad. Det blir tråkigt i längden och dessutom smakar inte alla grönsaker gott året om. Testa att variera din sallad med lite andra saker än de mest traditionella! Jag är säker på att denna sallad även blir god med lite ädelost eller chevre.
Sallad med päron, parmesan och rostade solrosfrön
Blandad sallad (ruccola, mache, rödbetsblad)
1 stort saftig päron
½ röd lök
4 msk solrosfrön
Hyvlad parmesan
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
Rosta solrosfröna i en torr panna. Lägg upp salladen i en skål. Skiva rödlöken tunt. Skala och tärna päronen. Hyvla över parmesan med en osthyvel. Slå ihop en vinägrett på balsamvinäger, olja, salt och peppar. Häll över. Strö över de rostade solrosfröna!
Vad gott det låter med päron i sallad! Det vill jag också testa, men jag tar nog blåmögelost till.
SvaraRaderaTror fröken Dill och tackar för tipset
Oj vad smarrigt!
SvaraRadera