tisdag 8 december 2009

Pepparkaksdessert

Jag fick inspiration till denna efterrätt från receptet på Pepparkakssundae på Arlas hemsida. Dock justerade jag receptet lite grann. Efterrätten serverades i söndags när vi hade vänner på lunch. En snabb och enkel dessert som är busenkel att göra. Den är inte heller övermäktigt söt då Kesellan ger den lite syra. Det enda minuset var att jag hade i aningen för lite socker i äpplena. Nästa gång provar jag nog att ha i lite malen ingefära, tror att det blir gott!


Pepparkaksdessert, 4 portioner

2 äpplen

2 msk smör

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 msk sirap

2 msk strösocker

1 ½ dl Milda vaniljvisp

1 ½ dl kesella

16 pepparkakor


Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna i smör tillsammans med kanel, kardemumma, sirap och socker. Låt svalna. Vispa upp vaniljvispen och rör ner Kesella. Varva blandningen med äpplen och krossade pepparkakor i efterrättsskålar eller t.ex. vinglas. Stänk lite kardemumma på toppen!

3 kommentarer:

  1. Ser inte helt fel ut.. Det är gott med varma äpplen stekta i kanel :)

    SvaraRadera
  2. Jag som ÄLSKAR äpplen måste prova detta recept! Tack för tipset! /Lillsnörpa

    SvaraRadera
  3. vilket bra idé, ser verkligen jättegott ut! :D

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.