söndag 13 december 2009

Mandel- och marshmallowfudge

Det fortsätter att vara jätteinne med Leilas Rocky Road fudge. Jag funderade på att göra den men är inte så förtjust i jordnötter. Sedan funderade jag på att göra Nigellas pistaschfudge men det blev inte den heller. Hittade ett recept på alltommat.se som jag föll för men bytte ut jordnötterna mot skållad mandel och använde mest mörk choklad. Blev mumsigt! Ett stor plus är också att man slipper tänka på att koka upp fudgen till visst antal grader och bråka med termometern och kulprov! Bara att röra ihop och så är det klart!

Är ni också sådana som aldrig kan följa ett recept till punkt och pricka?


Mandel – och marshmallowfudge

350 gram mörk choklad

50 gram mjölkchoklad

25 gram smör

1 burk sötad kondenserad mjölk (397 gram)

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl minimarshmallows

2,5 dl sötmandel


Skålla mandeln. Klä en form (cirka 20x25 cm) med aluminiumfolie. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk över vattenbad. Rör allt till en jämn smet. Låt svalna och rör ner vaniljsocker. Blanda i sötmandel och minismarshmallows. Undvik att röra mycket så att marshmallowsen inte smälter. Bred ut smeten i formen och låt stelna ute/balkongen/kylskåpet över natten. Ta fram fudgen och lyft den ur formen. Ta av aluminiumfolien. Skär fudgen i bitar. Förvara i kyl eller utomhus i tättslutande burkar.


3 kommentarer:

  1. Oj, så gott det låter och ser ut!

    SvaraRadera
  2. Snacka om att det vattnas i min mun nu!!Mmmm det här vill jag göra!!!

    SvaraRadera
  3. Måste komma igång ordentligt med mitt julgodis... Det här såg jättegott ut.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.