onsdag 15 juli 2009

Skink Stroganoff

En annorlunda variant av en traditionell rätt blev det till middag häromdagen då jag skulle komma på något att laga av en bit skinka. Denna stroganoff på skinka gick hem både hos en 9-åring och en 11-månaders. Dessutom tyckte både jag och M att det var en trevlig idé att variera en traditionell stroganoff med.

Skink Stroganoff, 4 portioner
300 gram rökt skinka
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ buljongtärning
1 msk ketchup
Salt
Svartpeppar
Maizenaredning

Strimla skinkan. Skala och hacka löken. Fräs löken i lite olja, tillsätt tomatpurén och fräs på ett tag till. Tillsätt skinkan och matlgningsgrädden. Låt koka upp tillsammans med buljongtärning och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen vid behov. Servera tillsammans med ris eller pasta.


1 kommentar:

  1. Yammi, låter som en riktig fullpoängare, stroganoff brukar ju gå hem hos alla.

    Hoppas du får en bra dag!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.