Jag är tveksam till att min carbonara skulle vara den äkta varianten. Det tvistas om ägg eller inte, med grädde eller utan. Antalet recept är förmodligen lika många som antalet kockar. I varje fall så gillar jag att göra min pasta carbonara utan grädde och med ägg, fast inte någon rå äggula på toppen utan jag rör ner äggen i pastan. Rätten blir absolut godast om man använder tjockare rökt sidfläsk men denna gången blev det bacon eftersom det var det som vi hade hemma. En snabb rätt med få ingredienser, perfekt att slänga ihop när man inte har planerat lunchen eller middagen på förhand.
Pasta Carbonara, 2 portioner
Kokt spagetti
1 paket bacon
Salt
Svartpeppar
Olivolja
2 ägg (alternativt endast äggulorna)
Parmesanost
Koka spagettin enligt instruktion på förpackningen. Tärna under tiden baconet och stek det i en panna. Blanda olivolja, salt och massor av svartpeppar i en bunke tillsammans riven parmesanost. Häll ner den kokta pastan och rör om. Häll allt i pannan över baconet och rör om igen. Låt svalna lite och rör ner äggen. Servera med massor av riven parmesanost över!
Pastasåser är verkligen toppen när tiden är knapp och så är det ju så himla gott med.
SvaraRaderaCarbonara finns nog i hur många olika varianter som helst. Med enbart ägg har jag nog aldrig testat men det låter gott!
Hoppas du får en bra dag!