fredag 17 juli 2009

Pizza Cappriciosa

En pizza bakad i all hast, med mycket genvägar, ljuvligt gott, en suverän middag! Jag använde färdigkryddade krossade tomater och öppnade burken, hällde den utkavlade degen och bredde ut. Osten orkade jag inte riva på ett rivjärn så jag tog skivor med en osthyvel och bara lade på. Sådana genvägar fungerar toppen ibland!


Pizza Cappriciosa, 1 plåt panpizza


Deg:

¾ paket jäst

4 dl vatten

¾ dl olja

1 ½ tsk salt

1 tsk socker

Cirka 12 dl vetemjöl


Fyllning:

300 gram rökt skinka

1 liten burk hela champinjoner

1 burk krossade tomater med örtkryddor

Oregano

Cirka 40 skivor ost


Rör ut jästen i fingervarmt (37-gradigt) vatten. Blanda i olja, salt och socker och därefter vetemjölet. Knåda till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Under tiden förbereder du fyllningen. Strimla skinkan, öppna burken med champinjoner och dela de i kvartar. Öppna burken med krossade tomater. Skiva ost. Kavla ut degen på en plåt. Häll över krossade tomater, krydda med oregano, lägg på skinka och champinjoner och till sist ostskivorna. Grädda i 200-225 grader i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.