En annorlunda variant av en traditionell rätt blev det till middag häromdagen då jag skulle komma på något att laga av en bit skinka. Denna stroganoff på skinka gick hem både hos en 9-åring och en 11-månaders. Dessutom tyckte både jag och M att det var en trevlig idé att variera en traditionell stroganoff med.
Skink Stroganoff, 4 portioner
300 gram rökt skinka
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ buljongtärning
1 msk ketchup
Salt
Svartpeppar
Maizenaredning
Strimla skinkan. Skala och hacka löken. Fräs löken i lite olja, tillsätt tomatpurén och fräs på ett tag till. Tillsätt skinkan och matlgningsgrädden. Låt koka upp tillsammans med buljongtärning och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen vid behov. Servera tillsammans med ris eller pasta.
Yammi, låter som en riktig fullpoängare, stroganoff brukar ju gå hem hos alla.
SvaraRaderaHoppas du får en bra dag!