onsdag 22 juli 2009

Wallenbergare


Det är så gott med wallenbergare! Hemligheten är enligt M (som för övrigt får ta åt sig äran av dessa goda wallenbergare) att ha i mycket grädde och svartpeppar. Biffarna blir så mjuka att de nästan smälter i munnen!

Wallenbergare, 4 portioner

600 gram kalvfärs
Salt
Svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 ägg
Cirka 1 dl ströbröd + ströbröd till panering

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra (det ska vara rejält med svartpeppar). Blanda sedan i äggen och ströbrödet så att smeten blir lite seg. Rör därefter ner vispgrädden snabbt utan att sedan knåda smeten i onödan. Smeten blir rätt så lös, så blanda eventuellt i mer ströbröd om det behövs. Men bara biffen håller ihop så räcker det. Vänd sedan biffarna i ströbröd och stek sedan i panna på låg värme. Servera med hemlagad potatismos och gröna ärter.

7 kommentarer:

 1. Mmm, det där såg underbart ut, smakar ju alltid gott med riktig grädde.

  Fikakorg åkte med till Kolmården, sedan blev det pasta till middag. Sedan tycker jag nog att det mesta inne på Kolmården var rätt dyrt, gäller ju att ha med sig stora plånboken in till alla extra aktiviteter som inte ingår i priset. Men barnen tyckt det var kul iaf så då är det ju värt det =).

  Hoppas du får en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Gott gott såg det ut att vara, dom där gröna sakerna skulle jag dock peta bort..
  Där är nog jag och mina barn lika..
  Mvh från ett regnigt norrland

  SvaraRadera
 3. Wallenbergare var ett bra tag sen man åt. Tack för tipset =)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Såg ju gott ut det där!

  Du hade en fråga på min blogg om hur jag målat mitt vitrinskåp. Jag har varit bortrest så har inte kunnat svara först nu.

  Det var ju en tid sedan jag målade vitrinskåpet, så jag hade inte målat så mycket då ännu. Jag grundmålade inte, utan målade skåpet tre gånger. Rutorna tejpade jag, de är alltså inte målade på baksidan, men det syns ju inte..

  Lycka till!

  Lotta

  SvaraRadera
 5. GOTT!! Härligt att se lite vanlig mat också i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 6. Åhhh..ja så gott det är!!!
  Peter brukar antingen önska sig det eller köttbullar till födelsedagsmat.
  Jag brukar också vända mina i ströbröd, tycker det blir godare!


  Ha en bra dag !

  SvaraRadera
 7. De va så lite så! Klart jag försöker svara på frågor om jag kan!

  Lycka till sen!

  Lotta

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.