måndag 31 mars 2014

Oreganokyckling i krämig balsamvinägersås


God morgon och välkommen ny vecka (trots att den för vår del fortsätter i sjukdomarnas tecken) – vi hoppas att alla i familjen snart är på fötter igen. Tack till er för alla krya på-hälsningar! Vi försöker ta oss ur vabbträsket! Snarast! 

Här kommer ett efterfrågat recept på kycklingrätten jag lagade för ett tag sedan. Överlag efterfrågas fler kycklingsrecept, så ska ladda upp med lite sådana åt er.
Mycket smaker i denna rätt – härlig grekisk balsamsås och så oregano plockad i de kretensiska bergen - smaaaak var det här! Detta är ett hittepå-recept på det som fanns hemma! Blev väldigt poppis och är lätt att göra mjölkfri också.

Oreganokyckling i krämig balsamvinägersås, 4 portioner

500 gram kycklingfilé
Torkad oregano
Salt och peppar

Sås:
1 burk creme fraiche (eller mjölkfritt alternativ)
½ burk creme bonjour vitlöksost (eller annan färskost med vitlökssmak)
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk balsamvinäger
½ fond du chef kyckling
Om du vill: Salami i skivor


Börja med att salta och peppra kycklingfiléerna och strö oregano på dem. Bryn filéerna i en stekpanna och lägg över dem i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche, vitlöksost, vitlök, balsamvinäger och fond du chef. Häll röran i formen. Toppa med salamiskivor om du vill. Stek i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Servera stekta grönsaker och ris till.

Jag köpte den ekologiska grekiska balsamsåsen
i Söderhallarna.
Mums så god den var och väldigt mjuk och mild i smaken.

14 kommentarer:

  1. Verkar jättejättegott! Jag älskar oregano och har också en burk som är "direktimporterad" från Grekland. Tyvärr börjar den ta slut, så jag får väl boka en resa till Grekland igen! Dyr oregano blir det, men vad gör man inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du ska boka en resa Kjersti! Det är det värt!

      Radera
  2. Vilken trevlig blogg med mycket gott! Såsen låter bara så underbart god!...👌

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för fina orden! Ja, såsen smakade super!

      Radera
  3. Gott gott, kyckling är verkligen tacksamt att ha hemma på lut, det finns ju hur mycket gott som helst att laga till!
    Hoppas verkligen att det vänder hemma hos er nu så att ni får var friska och krya,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamän, här är vi friska! Tack för hejaropen!

      Radera
  4. Det här ser jättegott ut, hade det inte varit för att min balsamvinäger är slut och jag har köpstopp på allt sånt nu inför flytten, så hade jag testat receptet bums. Jag lägger testa-listan! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske du får lite balsamvinäger i inflyttningspresent då! ;-) Hoppas vi!

      Radera
  5. Balsamvinägersås låter ju jättegott! Måste omedelbums provlagas,
    hemma hos fröken Dill

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev gottis, hoppas du också gillar det!

      Radera
  6. Mums ser hur gott ut som helst! kram Sofia : )

    SvaraRadera
  7. Åh, perfekt! Jag har vitlöksost som vi aldrig åt upp i helgen så detta testar jag redan imorgon!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.