God morgon! Vaknade seeeeeeg men det är ju ett underbart ljus därute - så vi kickar väl igång en ny härlig vecka igen!
Hepp, ändan ur vagnen och upp med det här receptet lite sent omsider!
Hepp, ändan ur vagnen och upp med det här receptet lite sent omsider!
Chiapudding är faktiskt riktigt smaskigt, nyttigt och
snabbt ihoprört! Har snubblat på dessa nyttiga frön både här och där bland
matbloggarna, mestadels verkar de hamna i just puddingar! Ingen dålig pudding
må jag säga. Min variant är med dunderbären blåbär och favoritkryddan
kardemumma. Googla lite på dessa frön och testa om ni inte gjort det innan! De sägs funka även för lchf:are, de är proteinrika och fyllda med fibrer och antioxidanter. Dessutom upptäckte jag att jag höll mig mätt hela förmiddagen när jag äter den här puddingen till frukost! Jag fotade paketet på chiafrön, som jag
hittade i handeln – så har ni något riktmärke att gå efter om ni är nya på chia-fronten. Det finns flera olika märken på fröna, men dessa fanns i min mataffär.
Någon som tycker att något speciellt märke är bättre än ett annat?
Chiapudding med blåbär och kardemumma, 1 portion
1 ½ dl soyadryck, naturell
1 ½ dl soygurt
2 msk chiafrön
2 msk blåbär, mosade
½ tsk grovstött kardemumma
Till topping:
t.ex. blåbär och pistagenötter
Blanda ihop ingredienserna till chiapuddingen. Låt
blandningen stå och svälla i rumstemperatur i 15 minuter och häll därefter över
i en serveringsskål. Ställ i kylskåp i minst 1 timme men gärna över natten.
Toppa puddingen med t.ex. blåbär och pistagenötter.
Nu - off to work!
Chiapudding är favorit hemma hos oss och jag äter det nästan dagligen!
SvaraRaderaJa, jag har sett det på Insta... har ännu inte testat med choklad, men det verkar jag ju vara din favorit!
RaderaHar testat olika märken på chiafrön, och tror nog att de är ungefär jämbördiga. Riktiga små superfrön är de trots sitt oansenliga yttre.
SvaraRaderaTack Kjersti, bra att veta att fröna är likvärdiga!
Radera