måndag 10 mars 2014

Chiapudding med blåbär och kardemumma


God morgon! Vaknade seeeeeeg men det är ju ett underbart ljus därute - så vi kickar väl igång en ny härlig vecka igen! 
Hepp, ändan ur vagnen och upp med det här receptet lite sent omsider!


Chiapudding är faktiskt riktigt smaskigt, nyttigt och snabbt ihoprört! Har snubblat på dessa nyttiga frön både här och där bland matbloggarna, mestadels verkar de hamna i just puddingar! Ingen dålig pudding må jag säga. Min variant är med dunderbären blåbär och favoritkryddan kardemumma. Googla lite på dessa frön och testa om ni inte gjort det innan! De sägs funka även för lchf:are,  de är proteinrika och fyllda med fibrer och antioxidanter. Dessutom upptäckte jag att jag höll mig mätt hela förmiddagen när jag äter den här puddingen till frukost!  Jag fotade paketet på chiafrön, som jag hittade i handeln – så har ni något riktmärke att gå efter om ni är nya på chia-fronten. Det finns flera olika märken på fröna, men dessa fanns i min mataffär. 

Någon som tycker att något speciellt märke är bättre än ett annat?

Chiapudding med blåbär och kardemumma, 1 portion

1 ½ dl soyadryck, naturell
1 ½ dl soygurt
2 msk chiafrön
2 msk blåbär, mosade
½ tsk grovstött kardemumma

Till topping:
t.ex. blåbär och pistagenötter

Blanda ihop ingredienserna till chiapuddingen. Låt blandningen stå och svälla i rumstemperatur i 15 minuter och häll därefter över i en serveringsskål. Ställ i kylskåp i minst 1 timme men gärna över natten. Toppa puddingen med t.ex. blåbär och pistagenötter.Nu - off to work! 

4 kommentarer:

 1. Chiapudding är favorit hemma hos oss och jag äter det nästan dagligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har sett det på Insta... har ännu inte testat med choklad, men det verkar jag ju vara din favorit!

   Radera
 2. Har testat olika märken på chiafrön, och tror nog att de är ungefär jämbördiga. Riktiga små superfrön är de trots sitt oansenliga yttre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kjersti, bra att veta att fröna är likvärdiga!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.