God morgon och välkommen ny vecka (trots att den för vår del
fortsätter i sjukdomarnas tecken) – vi hoppas att alla i familjen snart är på
fötter igen. Tack till er för alla krya på-hälsningar! Vi försöker ta oss ur vabbträsket! Snarast!
Här kommer ett efterfrågat recept på kycklingrätten jag
lagade för ett tag sedan. Överlag efterfrågas fler kycklingsrecept, så ska
ladda upp med lite sådana åt er.
Mycket smaker i denna rätt – härlig grekisk balsamsås och så oregano plockad i de kretensiska bergen - smaaaak var det här! Detta är ett hittepå-recept på
det som fanns hemma! Blev väldigt poppis och är lätt att göra mjölkfri också.
Oreganokyckling i krämig balsamvinägersås, 4 portioner
500 gram kycklingfilé
Torkad oregano
Salt och peppar
Sås:
1 burk creme fraiche (eller mjölkfritt alternativ)
½ burk creme bonjour vitlöksost (eller annan färskost med
vitlökssmak)
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk balsamvinäger
½ fond du chef kyckling
Om du vill: Salami i skivor
Börja med att salta och peppra kycklingfiléerna och strö
oregano på dem. Bryn filéerna i en stekpanna och lägg över dem i en ugnsform.
Rör ihop creme fraiche, vitlöksost, vitlök, balsamvinäger och fond du chef.
Häll röran i formen. Toppa med salamiskivor om du vill. Stek i ugnen på 225
grader i 15 minuter. Servera stekta grönsaker och ris till.
Jag köpte den ekologiska grekiska balsamsåsen i Söderhallarna. Mums så god den var och väldigt mjuk och mild i smaken. |
Verkar jättejättegott! Jag älskar oregano och har också en burk som är "direktimporterad" från Grekland. Tyvärr börjar den ta slut, så jag får väl boka en resa till Grekland igen! Dyr oregano blir det, men vad gör man inte!
SvaraRaderaKlart du ska boka en resa Kjersti! Det är det värt!
RaderaVilken trevlig blogg med mycket gott! Såsen låter bara så underbart god!...👌
SvaraRaderaTack för fina orden! Ja, såsen smakade super!
RaderaGott gott, kyckling är verkligen tacksamt att ha hemma på lut, det finns ju hur mycket gott som helst att laga till!
SvaraRaderaHoppas verkligen att det vänder hemma hos er nu så att ni får var friska och krya,
kramar
Jajamän, här är vi friska! Tack för hejaropen!
RaderaDet här ser jättegott ut, hade det inte varit för att min balsamvinäger är slut och jag har köpstopp på allt sånt nu inför flytten, så hade jag testat receptet bums. Jag lägger testa-listan! :)
SvaraRaderaKanske du får lite balsamvinäger i inflyttningspresent då! ;-) Hoppas vi!
RaderaBalsamvinägersås låter ju jättegott! Måste omedelbums provlagas,
SvaraRaderahemma hos fröken Dill
Det blev gottis, hoppas du också gillar det!
RaderaMums ser hur gott ut som helst! kram Sofia : )
SvaraRaderaTack Sofia! Kram tillbaks!
RaderaÅh, perfekt! Jag har vitlöksost som vi aldrig åt upp i helgen så detta testar jag redan imorgon!
SvaraRaderaHoppas ni gillade detta! :-)
Radera