torsdag 19 december 2013

Saffranpannacotta - lätt att anpassa för allergiker


Saffranspannacotta – intensiv julsmak i litet nätt format får man när man häller upp pannacottan i små glöggmuggar eller snapsglas. Det gjorde jag och serverade till glöggminglet. Det går snabbt att göra, går bra att förbereda och håller ett par dagar. Samma recept kan du använda med andra smaksättningar övriga tider på året.

Pannacotta är superenkelt att servera även för allergiker, så här gör du för att anpassa pannacottan:
  • Laktosfri: Använd laktosfri grädde
  • Mjölkfri: Använd havregrädde (Oatly iMat)
  • Vegetarisk: Använd gelésocker Multi
  • Vegan: Använd havregrädde (Oatly iMat) och gelésocker Multi


Saffranspannacotta – veganvänlig och mjölkfri

4 dl havregrädde (Oatly iMat)
1 dl gelésocker Multi
1 påse saffran (½ gram)
1 tsk vaniljsocker

Topping:
Krossade pepparkakor
Björnbär


Mät upp hälften av grädden, gelésockret, saffranet och vaniljsockret i en kastrull. Blanda ihop och låt koka upp. Koka i 30 sekunder, dra sedan kastrullen från spisen och blanda ner resterande grädde. Häll upp i formar och ställ kallt (i kylskåp) att stelna. Toppa med krossade pepparkakor och björnbär vid servering. 

2 kommentarer:

  1. Saffranspannacotta måste ju vara perfekt som ett litet avslut på julmiddagen, bara ett litet glas med något sötsyrligt bär på för att pigga upp det lite :)

    Jag får passa på att önska dig en riktigt, riktigt god jul! Kram!

    SvaraRadera
  2. Hur många portioner blir det ungefär...? Om man typ använder cocktailglas.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.