Den här morotssoppan är suveränt god och jag åt den för
första gången i somras. Den smakar nästan som en räksoppa och är verkligen
krämig. Ett plus i kanten är ju att den känns festlig, går jättesnabbt att göra
och kan serveras både en vardagkväll, som bjudrätt eller som en förrätt. Det
enda som tar tid att göra är att riva morötterna. Jag körde på det gamla
hederliga knogjärnet men flera av er har säkert fiffiga maskiner som kan göra
jobbet åt er.
Soppan går väldigt bra att förbereda dagen innan t.ex.
Det ursprungliga receptet hittade jag hos Therese Gott ochblandat. Min egen variant av
receptet ser ni här nedan (jag kan ju inte låta bli att justera allt för
jämnan).
Jag gjorde en mjölkfri variant också av soppan till sönerna.
Då använda jag Tofutti Cream Cheesen istället för creme fraiche och räkost.
Blev en bra smak på den soppan också.
Krämig morotssoppa med räkost och dill, 6-8 portioner
800 gram morötter
Smör till stekning
½ dl vetemjöl
3 fond du chef fisk
12 dl vatten
1 burk (liten) creme fraiché
350 gram räkost på tub eller i ask
½ paket fryst dill
Skala och riv morötterna, hälften på grova sidan och hälften
på fina. Smält smöret i en kastrull och låt morotsrivet svettas i kastrullen en
stund. Pudra över mjölet och blanda ordentligt. Häll över vattnet (förkoka
gärna i vattenkokare), lägg i buljongen och sätt på locket. Koka på svag värme
i ett par minuter. Tillsätt därefter creme fraiche, räkost och dill. Låt koka
upp igen och servera.
Ser jättegott ut! Det här skriver jag opp :)
SvaraRaderaHoppla! Och du gjorde ju en variant av den fortare än kvickt också!
RaderaSer ut som en soppa helt i min smak!
SvaraRaderaDen är ljuuvlig!
RaderaSåg och lät väldigt gott. Gillar soppor, men gör det aldrig själv, men ska nog testa detta. =)
SvaraRaderaJa, testa! Denna är lättlagad och riktigt smarrig!
RaderaTack för ett kanonrecept! En riktig favorit, har gjort den flera gånger:)
SvaraRaderaVad roligt att du också gillade den!
RaderaVill bara säga tack! Det här är bland det godaste jag har ätit.
SvaraRaderaHärligt, och lättlagat är det också!
RaderaI vår by har vi något som kallas "Lunch för daglediga" första måndagen i varje månad. Vi gjorde en sats för 60 pers och vi fick så mycket beröm för soppan. Många ville ha receptet och de blev hänvisade hit :)
SvaraRaderaTack för ett fint recept!
TACK för ett härligt recept! I vår by har vi något som kallas "Lunch för daglediga" en gång i månaden. Vi gjorde en soppa för 60 pers som verkligen blev uppskattad. Många ville ha receptet men blev hänsvisade hit :)
SvaraRadera