Saffranspannacotta – intensiv julsmak i litet nätt format
får man när man häller upp pannacottan i små glöggmuggar eller snapsglas. Det
gjorde jag och serverade till glöggminglet. Det går snabbt att göra, går bra
att förbereda och håller ett par dagar. Samma recept kan du använda med andra
smaksättningar övriga tider på året.
Pannacotta är superenkelt att servera även för allergiker,
så här gör du för att anpassa pannacottan:
- Laktosfri: Använd laktosfri grädde
- Mjölkfri: Använd havregrädde (Oatly iMat)
- Vegetarisk: Använd gelésocker Multi
- Vegan: Använd havregrädde (Oatly iMat) och gelésocker Multi
Saffranspannacotta – veganvänlig och mjölkfri
4 dl havregrädde (Oatly iMat)
1 dl gelésocker Multi
1 påse saffran (½ gram)
1 tsk vaniljsocker
Topping:
Krossade pepparkakor
Björnbär
Mät upp hälften av grädden, gelésockret, saffranet och
vaniljsockret i en kastrull. Blanda ihop och låt koka upp. Koka i 30 sekunder,
dra sedan kastrullen från spisen och blanda ner resterande grädde. Häll upp i
formar och ställ kallt (i kylskåp) att stelna. Toppa med krossade pepparkakor och björnbär vid servering.
Saffranspannacotta måste ju vara perfekt som ett litet avslut på julmiddagen, bara ett litet glas med något sötsyrligt bär på för att pigga upp det lite :)
SvaraRaderaJag får passa på att önska dig en riktigt, riktigt god jul! Kram!
Hur många portioner blir det ungefär...? Om man typ använder cocktailglas.
SvaraRadera