Vid det här laget har ni sett flera varianter av detta brytbröd. Bjuder på ännu en smaksättning; soltorkade tomater, örter och flingsalt.
Brytbröd med soltorkade tomater, örter och flingsalt
3 msk ljus sirap
1 ½ tsk salt
1 paket franska örter (fryst förpackning)
1 burk (
3 ½ dl grahamsmjöl
Cirka
Ägg till pensling
Flingsalt att strö på brödet
Hacka de soltorkade tomaterna. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan, sirapen, saltet, örterna, soltorkade tomaterna, mjölet och arbeta degen smidig. Jag använder mig av en hushållsassistent men det går bra att knåda degen för hand också. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den lite. Dela degen i 24 bitar, forma till frallor och lägg ut 6x4 frallor på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Pensla brödet med ägg och strö över flingsalt.
Grädda i 175-200 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Du kan också sticka in en stektermometer. Brödet är klart när dess innertemperatur är 90 grader.
Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.
brytbröd är ju supergott- och med soltorkade tomater och örter i lär det vara fantastiskt! mmm..
SvaraRaderaBrytböd är fantastiskt gott, det verkar superdupergott med tomat i. :)
SvaraRaderaBrytbröd är trevligt. Av nån anledning tycker jag att det känns festligare än att bara rulla vanliga bullar.
SvaraRaderaSer mkt goda ut - även saffranskakan innan.
SvaraRadera