tisdag 24 november 2009

Chokladbollar

Är det inte vardagslyx att sitta och mumsa i sig små läckra chokladbollar medan man tittar på tv? Chokladbollar fungerar perfekt att frysa in och ta fram eftersom de tinar snabbt. Faktiskt så snabbt att under tiden som jag brygger mig en kopp gott te så tinar de på fatet. Sedan är det bara att bära ut brickan med gottigheterna ut i vardagsrummet.


Chokladbollar, runt 30 stycken små

100 gram smör

1 dl strösocker

3 dl havregryn

2 msk kakao

En skvätt flytande honung

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe, starkt

Kokos


Rör ihop smör, socker och honung. Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Rulla små bollar och rulla de i kokos. Ställ kallt att stelna.

6 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  BS. Du kan nog helt utesluta pistagenötterna också, ersätt med mandel om du vill, eller rispuffar, eller kikapuffar, torkad frukt, eller ja, typ vad som, helst! Men om det finns nötallergi, gäller inte det även mandel då? Hoppas du hittar på nåt gott, jag tror på dig! Återkom med resultatet! :-)

  SvaraRadera
 2. Tackar!

  Ang såserna så hittar man dem bla på Ica Maxi. Favoritsåsen tycker jag är godast och speciellt till kyckling.

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Åh chokladbollar, du har verkligen rätt det är lyx! Jag bakar en sats varje vecka , kan inte bli less det är så gott & snabbt fixat :)

  SvaraRadera
 4. Så honug i ska vara bra, det var för mig en nyhet. Och ja visst är det lyx med chokladbollar, mums.

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Håller med ,det är verkligen vardaghslyx med hemgjorda chokladbollar. Honung i var för mig en nyhet,måste nog testa detta och bjuda svärfar på speciellt då han är biodlare:-)
  Blev så sugen, så det ska jag nog baka med min lilla dotter till fredagsmyset
  Kram,Anna

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.