söndag 25 oktober 2009

Chicken Club Sandwich med klyftpotatis

Jag måste erkänna, precis som ni säkert märkt, att jag inte riktigt hinner med bloggandet så mycket som jag skulle vilja sedan jag började jobba. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte heller lagar så mycket mat eller bakar. Eftersom min man är föräldraledig står han för allt gottigt här hemma, och det är supergott allt han lagar! Jag har försökt övertala att han kanske kan vikariera för mig ett tag, något som han inte nappat på ännu! Nu i alla fall en drös med uppdateringar!


Det är som att sommaren återvänder mitt i höstrusket när man gör en club sandwich. Det naturliga hade väl varit att göra varma mackor men inte här. Jag är förälskad i Hellmann’s majonnäs, godast av de fabrikstillverkade tycker jag. Dessutom hittades några skivor rostbröd när frysen frostades av. Normalt så bakar vi allt matbröd själva men det här hade blivit kvar längst in i frysen.


Chicken Club Sandwich med klyftpotatis, 4 portioner

6 potatisar

Olja

8 skivor bröd

½ grillad kyckling

Hellmann’s majonnäs

Isbergssallad

1-2 tomater

Curry

Salt

Peppar


Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen och klyfta den. Häll potatisklyftorna i en fryspåse. Häll över lite olja, salt och peppar och skaka om. Häll upp innehållet på en ugnsplåt. Tillaga potatisen i ugnen under tiden som du gör club sandwichen. Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Strimla isbergssallad och skiva potatis. Rosta brödet i brödrosten. Lägg på isbergssallad på brödet. Fortsätt med kyckling, curry, majonnäs och avsluta med tomater. Lägg på lite till isbergssallad och majonnäs om du vill och sedan en till brödskiva. Skär brödet i trekanter. Servera med klyftpotatisen.

3 kommentarer:

 1. Du måste ha en underbar man du.....:-)

  SvaraRadera
 2. Club sandwich är nog min absoluta favoritmacka, mumma.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vilken lyx du har du! Smörgåsen får mig att tänka på Thailand, käkade såna till lunch nästan varje dag. Såg precis ut så där! Tillbehören varierade från pommes frites till chips, väldigt nyttigt med andra ord, men har man semester så har man! Fin blogg du har också! /Anna

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.