lördag 16 maj 2009

Sötkryddig pastagratäng med kyckling


För en tid sedan såg jag ett inlägg i bloggen Inspirerar där Helmi hade gjort en pastagratäng med cyrrykyckling. Gratängen såg supersmarrig ut och jag blev verkligen inspirerad och lade idén på minnet.

Vi hade två grillade kycklingklubbor över som jag skulle hitta på en lunch av. Resultatet – en pastagratäng med kyckling, curry och ananas! Detta måste göras om fler gånger! Pasta och curry fungerar suveränt ihop!


Sötkryddig pastagratäng med kyckling

250 gram okokt pasta (jag använda tricolore spirali)
2 grillade kycklingklubbor (eller kycklingfilé i bitar från två filéer)
1 liten burk ananasringar (även saften)
50 gram ost
5 dl matlagningsgrädde
Curry
Svartpeppar
Salt
Grillkrydda
Maizena till redning
Smör till smörjning av formen

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning. Skär kycklingen och ananasen i bitar. Riv osten. Koka upp grädden och saften från ananasen tillsammans med curry och grillkrydda. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizena.
Smörj en gratängform och häll ner den kokta pastan. Häll över kyckling, ananas och riven ost och till sist såsen. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

3 kommentarer:

  1. Hihi vad roligt du vill slicka på skärmen då du ser mina cupcakes, det var den bästa komplimangen jag fått på ett tag nu ;)!
    Det är ju så roligt att baka cupcakes, man får ju vara så kreativ :)!

    Mmm pastagratäng är ju för gott!! :)
    Ha en härlig söndagkväll!

    SvaraRadera
  2. Älskar pastagratänger i alla varianter och den här låter som en riktig hit.

    Ha en fortsatt bra kväll!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.