måndag 4 maj 2009

Glass på vaniljvisp


Jag är en motståndare till vaniljvisp av den enkla anledningen att den inte har en speciellt vettig innehållsförteckning. Trots detta föll jag för ett tag sedan för frestelsen och köpte en förpackning vaniljvisp för händelser av ICE (in case of emergency). Detta ICE inföll dock aldrig och när jag helt plötsligt insåg att sista förbrukningsdag skulle vara nästa dag, så bestämde jag mig för att jag ändå inte skulle klara av att låta vaniljsåsen rinna ner i avloppet. Därför prövade jag ett recept som jag sett några gånger; glass på vaniljvisp. Betyget är godkänt förutsatt att man försöker tänka bort den något skrämmande ingrediensförteckningen på paketet.


Glass på vaniljvisp, 1 liter

1 förpackning vaniljvisp

Smaksättning:

1 tsk vaniljsocker

1 näve röda cocktailbär

1 äpple

Kanel, socker, mandelspån


Vispa vaniljvispen och rör ner vaniljsockret. Skala och tärna äpplet, sockra det och pudra över kanel och mikra ett par minuter tills äppelbitarna har mjuknat. Blanda i lite mandelspån. Låt svalna. Täck en 1-liters plastburk/bytta med plastfolie. Lägg hackade cocktailbär i botten. Klicka över vaniljvisp så att botten täcks. Lägg ner äppelblandningen jämt i formen. Täck med resten av vaniljvispen. Frys in över natten.

4 kommentarer:

 1. Ibland får man helt enkelt tänka bort innehållsförteckningen och bara njuta ist.

  En annan god glassvariant på vaniljvisp är att blanda den med hackad daim och frysa, så enkelt och så gott.

  SvaraRadera
 2. Inne och kikar i din blogg. Sätter ett litet avtryck att jag varit här.

  Trevlig blogg!! Jag gillar när man kan få lite bak&mat tips.

  Vicki

  SvaraRadera
 3. Det ser ju jättegott ut faktiskt :) Sen undrar jag bara om nyckelringen kommit fram som den ska?

  Hoppas du haft en trevlig dag!

  SvaraRadera
 4. åh detta lät inte helt fel..va gott det såg ut och att det blir en sån tjock konsistent med..ha de bra

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.