torsdag 7 maj 2009

Fyllda champinjonhattar


Just nu finns det gott om prisvärda champinjoner i butikerna och jag gjorde därför fyllda champinjoner till middag en kväll. Eller middag och middag; de avnjöts med rostat bröd. Det blir säkert gott att servera de till nykokt pasta också. Eller varför inte som tilltugg?


Jag gjorde fyllningen till champinjonhattarna på måfå så jag har tyvärr inga exakta mått i receptet.


Fyllda champinjonhattar

Färska champinjoner, gärna stora

½ gul lök

Pesto, jag använde hemlagad mandelpesto

Några soltorkade tomater

Salt

Peppar

Smör


Lossa stjälken från champinjonerna. Lägg hattarna i en smörjd ugnsform. Hacka stjälkarna och löken och fräs de snabbt i lite smör i en varm panna. Rör ner hackade soltorkade tomater och pesto efter tycke och smak. Smaka av med salt och peppar. Fyll champinjonhattarna med röran. Gratinera i ugn på 275 grader i cirka 10 minuter.

5 kommentarer:

 1. Oh vad gott, helst till en drink:)
  Min pappa brukade göra ngt liknande som han kallde för falska sniglar! Det ser iaf mkt gott ut!
  Ha en skön helg!
  KRAM
  Birran

  SvaraRadera
 2. Åh hjälp va gott!! Nu blev jag ju absolut superhungrig! Champinjoner med fyllning! Kan de bli bättre! Ja, du ang. kokböckerna så finns de faktsikt lite överallt här hemma. I köket, på köksbänken, på hyllor i köket, i TV-rummet, på borden, på mitt nattygsbord står en svajjande hög, i byråer, och i min garberob är det mer böcker än kläder och i kontorets alla små gömhål som går att peta in en liten kokbok i! Jag har önskat mig långa hyllsektioner att sätta upp i min stora garderob så jag får allt på ett ställe, får väl se när det dyker upp från händige herrn i huset! :-) Ha en himla trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé med fyllda svamphattar & gott mmm :)

  Vad glad jag blir att du gillar mina secondhandfynd!:)
  Tills för två månader så fyndade jag hemma i Skellefteå på myrorna & kupan.
  Här i Stockholm har det blivit loppis & även myrorna :)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 4. Så himla smarrigt!!
  Verkar ju hur gott som helst!
  Skulle vara perfekt att ha på en buffé också....

  Kram Åsa!

  SvaraRadera
 5. Det där lät gott. Jag har gjort en variant - fräst finhackad lök och strimlad påläggsskinka, pressat i vitlök och kokat ihop med lite grädde. Lagt i champinjonhattar, strött över riven ost och gratinerat i ugn.
  Jag ska prova din variant nästa gång. Säkert gott som tillbehör när man grillar :o)

  //Linda

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.