måndag 11 maj 2009

Ljummen sallad på kålrabbi, tomater, oliver och parmesan


Passa på och köp hem kålrabbi och testa att göra en sallad eller ugnsbaka den. Kålrabbin är alldeles för underskattad men fräsch, krispig och påminner om kålrot och vitkål. Jag skar kålrabbin i stavar och ugnsbakade den och rörde ihop med lite annat gott så att det blev en ljummen sallad; ett gott tillbehör eller en härlig vårlik rätt till buffébordet.

Ljummen sallad på kålrabbi, tomater, oliver och parmesan
1 kålrabbi
2 tomater
1 näve oliver
1 bit parmesan
Timjan (färsk)
Salt
Peppar
Olivolja
3 msk solrosfrön

Skala kålrabbin och skär den i stavar. Slunga stavarna tillsammans med salt, peppar, timjan och olivolja. Häll ut kålrabbin på en plåt eller en ugnsform och baka av på 225 grader i cirka 20 minuter. Hacka under tiden två tomater, riv parmesan och rosta solrosfröna i en torr panna.
Häll kålrabbin i en skål och rör ner tomaterna och den rivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med oliver och avsluta med de rostade solrosfröna på toppen.

5 kommentarer:

  1. Har nog aldrig testat kålrabbi, men nu blev jag helt klart nyfiken och då måste jag ju testa den.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Ja du måste testa det, helt ljuvlig kombination :)! & man ska ju verkligen passa på att köpa så man jämt har hemma jordgubbar nu då sommaren nästan är här :)

    Sitter & funderar allt jag ska försöka hinna baka nu då jag åker till landet, roligt att planera!
    Ha en härlig dag Anna :)

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott allt ser ut här. Munkarna blev jag alldeles frälst i att göra. Det vattnas i munnen redan haha.

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset! Ska prova receptet idag.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.